Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

m249 a&k seria bez zamontowane sprężyny.

Recommended Posts

Witam,

sytuacja wygląda następująco. Po każdym strzelaniu wyciągam z repliki (m249 a&k) sprężynę, tak by uległa rozprężeniu. Ostatnim razem zapomniałem o tym, że sprężyna została wyciągnięta i przestrzeliłem krótką serię bez sprężyny. Efektem był pusty dźwięk pracy gearboxa. Od razu wsadziłem sprężynę i ponownie przeprowadziłem krótką serię, której również przez sekundę towarzyszył pusty dźwięk, po czym sprężyna zaskoczyła i replika normalnie strzelała. Czy w obecnej sytuacji powinienem zajrzeć do gearboxa? Jakie mogą być konsekwencje takiego niedopatrzenia :( ?

Edited by Zairo

Też kiedyś zapomniałem wsadzić sprężyny składając gearbox m249. U mnie nic się nie stało. O ile tłok nie został pociągnięty na tyle energicznie żeby się uszkodzić lub całkowicie wysunąć się z cylindra i zębatki nie zahaczyły o głowicę tłoka to wszystko powinno być ok. Na wszelki wypadek ja bym jednak otworzył GB i sprawdził.

Masz tutaj filmiki z działania gearbox'a

Tłok po prostu zostaje w tylnym położeniu, a zębatki się kręcą w kółko, nie zahaczając ani o zęby tłoka, ani o głowicę tłoka.

No chyba że jednak zahaczą :P