Aeternus Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Jeżeli zły dział- najmocniej przepraszam. Mój problem polega na tym, że nie wiem jaka dokładnie broń kupiłem. Nawet nie wiem czy po zdjęciu jesteście w stanie rozpoznać dokładnie model.. Wiem, że jest to Scara - dziś kupiłem, ale poprzedni właściciel też nie do końca wiedział, co posiada. Są jakieś szanse na określenie dokładnego modelu? Chciałbym o nim poczytać : wady/zalety ale niebardzo wiem za co się wziąć... Nawet nie mam pojęcia ile mam fps'ow w niej.. :/ Pozdrawiam Marek Quote Link to post Share on other sites
Matix3214 Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 (edited) Masz do niego jakieś magazynki? Jeżeli są to ,,emkowe" magazynki to jest to SCAR-L. Edited September 23, 2014 by Matix3214 Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Po zdjęciach można poznać tylko że jest to SCAR-L. Skoro poprzedni właściciel nie wiedział co to, więc trzeba przyjąć że jest to najtańsza replika SCAR'a na rynku czyli BOYI. Prawdopodobniejsze ta: http://www.taiwangun.com/replika-sc-01-dark-earth-boyi?from=listing&campaign-id=19 Temat na forum: http://forum.wmasg.pl/topic/49896-scar-l-boyi/ ps. Kolimator jest źle założony. Przez to zdjęcie trochę pachnie trolem... Quote Link to post Share on other sites
Matix3214 Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 A co do modelu-czy replika ma jakieś oznaczenia? Quote Link to post Share on other sites
Aeternus Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Magazynki ktore do niego posiadam wygladaja tak: Quote Link to post Share on other sites
Matix3214 Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 (edited) Czyli SCAR-L Edited September 23, 2014 by Matix3214 Quote Link to post Share on other sites
Aeternus Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Kolimator już poprawiłem. Przepraszam, ale nie wiedziałem jak go zamontować :) Na replice nie znalazlem zadnych oznaczeń, ale za to w miejscu, gdzie wchodzi magazynek widzę naklejkę z napisem "krakman" Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Krakman czyli pewnie kupiony w Taiwangunie. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Bardziej chodziło o markę. (chyba) Jeżeli to elektryk (będziesz widział gearboksa w oknie wyrzutnika łusek) to możliwe marki to VFC, AGM, Boyi, Cybergun (rebrand) i Classical Army.Raczej nie jest to ARES (chociaż nie widziałem w sklepach w tanie ale to jeszcze nie dowód że takie nie istnieją) i Tokyo Marui (za nowe). Jeżeli to gaziak (nie będzie gearboxa, będzie się dało przeładować i strzelić na pusto) to chyba może być to tylko WE. . Trochę długo pisałem. Wtedy były tylko dwa posty. Z tego powodu mogą być drobne nieścisłości. Quote Link to post Share on other sites
Aeternus Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Zdjęcie z miejsca na magazynek i z miejsca wylotu łusek: Podobno mam wymienioną lufę oraz sprężynę Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Taiwan nie sprzedawał markówek więc to nie Classical Army ani VFC. Jest to AEG. Cybergun też odpada bo jest od niedawna na rynku. AGM są od długiego czasu nie produkowane. Więc jest to Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Scar L od Boyi, czyli to co napisałem na początku. Quote Link to post Share on other sites
Aeternus Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Dziękuję za włożony trud. Jutro sobie poczytam czy to źle czy dobrze, że go mam :D Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Zależy ile dałeś poniżej 300 świetnie, powyżej 450 źle. Quote Link to post Share on other sites
Aeternus Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Dałem 600. Ale do tego dostałem kolimator W karabinie zmieniona jest lufa i sprężyna na mocniejszą. 9magazynków no i spory zapas kulek + pas do karabinu. TO chyba nie tak źle, co? :x Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Wszystko w sumie zależy od tego w jakim stanie wewnętrznym jest replika. Ale na pierwszy rzut oka na zestaw replika + koli + 9 magów za 600 to nie jest źle. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Zależy od tego ile to używane było (może być igła - nówka sztuka), jaki to kolimator, jakie magi, lufa itd. Quote Link to post Share on other sites
Aeternus Posted September 23, 2014 Author Report Share Posted September 23, 2014 Jeżeli chodzi o środek, to pewnie wyjdzie dopiero przy pierwszym serwisie, bo sam nawet nie jestem w stanie tego sprawdzić. Jeżeli chodzi o wygląd zewnętrzny to dla mnie jako dla laika wygląda niemalże jak nowy egzemplarz. Kolimator ma z boku zapisane HurricanE- tylko tyle wiem. Co do przebiegu to nie wiem, ale miał jeszcze 3 inne karabiny więc nadzieją, że ta konkretna sztuka nie była używana cały czas :D Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 24, 2014 Report Share Posted September 24, 2014 Kolimator chyba naprawdę przyzwoity. Lepiej pozbądź się mocniejszej sprężyny. Magi kosztowały minimum 180 zł więc nie jest źle. Mogły też kosztować 300 zł to jeszcze lepiej. Pas to groszowe sprawy. Kulki jeżeli nie są to 25 kg worki to też. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts