rizzla Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 (edited) Witam mam problem z moją cymą od samego początku sprawa wygląda tak ,że z kumplem kupiliśmy sobie dwie takie same cymy z jego nic się nie dzieje z moją wręcz przeciwnie. Jak strzela to strasznie nie równo tzn kulki nie lecą w jednym ciągu tylko np.3kulki jedna za drugą tą samą prędkością a kolejne po prostu wyskakują z lufy(tryb auto), w trybie semi jest z kolei tak ,że kulka strzela co drugi strzał. Co może być tego przyczyną? domyślam się ,że jest to wina gumki hop up ,byłem z tym w sklepie pracownik wziął to do ręki strzelił przyznał mi racje po czym wyjął magazynek do komory hopup wpsikał smar sylikonowy i strzelało normalnie,niestety po wystrzeleniu ok 500 kulek problem się pojawia .Pracownik sklepu stwierdził że najwyraźniej gumka wymaga częstego smarowania co akurat kłóci się z opiniami wielu osób którzy kategorycznie zabraniają smarowania komory hopup. Proszę pomóżcie bo chyba nigdy nie pójdę na strzelankę normalnie. ps jeżeli rzeczywiście to gumka to napiszcie czy wymiana gumki na inną nie zerwie gwarancji,i jeżeli możecie to poleccie mi jakąś do tego modelu. Edited September 28, 2014 by rizzla Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Nie jestem pewien czy gumka może być to też inny problem np z popychaczem czy dyszą. Wgl to skoro replika ma gwarancje to czemu nie odeślesz? I ten pan w sklepie chyba nie poważny, kategorycznie nie daje się smaru na gumke hop-up bo nie będzie kręcić. Jeśli chcesz gumke zmieniać a w sumie i tak i tak powinno się to zrobić w chińczyku to bierz zieloną G&G albo czarną Systeme będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Pan ze sklepu rozpi**dala Ci replikę. Zabierz od niego swoje pieniądze i kup u poważnego sprzedawcy. Można wiedzieć gdzie to takie praktyki mają? Quote Link to post Share on other sites
rizzla Posted September 28, 2014 Author Report Share Posted September 28, 2014 Pan ze sklepu rozpi**dala Ci replikę. Zabierz od niego swoje pieniądze i kup u poważnego sprzedawcy. Można wiedzieć gdzie to takie praktyki mają? tanie militaria ursynów warszawa Kurcze zapomniałem napisać że po tej całej akcji z pryskaniem problem występował nadal wiec powiedziałem że chce wymienić na inny model (oni się upierali żeby smarwać często komore) dostałem nowy zafoliowany nie pryskany sylikonem karabin i co ? problem występuje nadal wiec chce się z tym uporać aby normalnie strzelać Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Tanie militaria...... wszystko jasne... Teraz to nie wiadomo czy nawet ma to gwarancje, poza tym strach im to dawać Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Karabin nie strzela = jest nie sprawny. Mają obowiązek przyjąć to spowrotem. Żadne smarowanie nie jest wymagane. To co jest w pudełku ma działać w 100% bez żadnych dodatków. W tanichmilitariach praktykują takie rzeczy jak psikanie do wszystkiego silikonem. Zawsze kupujący szybciej wróci po części do naprawy lub nowe magazynki. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Jest wysoce prawdopodobne że przyjmą na gwarancje, psikną silikonem i powiedzą "panie mi działa, możesz brać". Moja rada daj to komuś kto na prawde się zna (np serwisanci z wmasg) i ciesz się długo spokojem z repliką, inaczej możesz co tydzień latać na "psikanie". Quote Link to post Share on other sites
rizzla Posted September 28, 2014 Author Report Share Posted September 28, 2014 Karabin nie strzela = jest nie sprawny. Mają obowiązek przyjąć to spowrotem. Żadne smarowanie nie jest wymagane. To co jest w pudełku ma działać w 100% bez żadnych dodatków. W tanichmilitariach praktykują takie rzeczy jak psikanie do wszystkiego silikonem. Zawsze kupujący szybciej wróci po części do naprawy lub nowe magazynki. tak jak pisalem teraz mam nowy karabin nie pryskany :D wiec nie chcę już go im oddawać nawet na zmiane gumki na inną bo znów to spartaczą i napryskają tam tego dziadostwa tak czy siak powiedzicie dlaczego w takim karabinie jak cyma występują takie problemy skoro to już drugi taki egzemplaż a u mojego ziomka który ma taki sam nie dzieje sie nic te same kulki itp Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 028 to taka trochę kupa. Pierwsza linia ponad szmelcem niegodnym nazwania repliką. Masz po prostu pecha, że trafiłeś dwa buble pod rząd, ale przy poziomie cm028 takie rzeczy nie są jakoś zaskakujące. Wymień gumkę. Nawet jeśli to nie ona tu zawiniła, to i tak na zimę będziesz miał problem sztywniejącego hopa z głowy. Może to być wina dyszy, która pracuje na zbyt małym wychyle i nie zawsze wpuszcza kulkę. Pokarz to lokalnemu druidowi, znajdziesz go w temacie o serwisantach. Załatwi sprawę raz i solidnie. Bez użycia kropli silikonu... :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Emcet, nie przesadzaj - Cyma może i nie jest super repliką, jest badziewnie wykonana zewnętrznie, ale jednak wewnętrznie (póki nie tuningujemy) jest w miarę niezawodna i rzadko kiedy słyszy się o źle działających nowych Cymkach 028. Obawiam się, że Autor pytania dostawał używki. Ktoś przynosił Cymkę z błahym problemem (np. podwinięta gumka - rzecz, która zdarza się nawet w najlepszych replikach) na serwis, a "serwisant" więcej naszkodził niż naprawił. Ktoś się wkurzył i zarządał wymiany. Co zrobić z taką Cymką po zwrocie? "Naprawić" i opchnąć następnemu "frajerowi" (bez obrazy). Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Więc w ramach podsumowania, na przyszłość kupuj w polecanych sklepach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts