PoczątkowyManiak Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Co byście wybrali do CQB jak i starć na bliskim/średnim dystansie? http://gunfire.pl/product-pol-1152189535-Replika-subkarabinka-JG0638-czarna.html -JG0639 http://www.taiwangun.com/g-5-galaxy?campaign-id=14 -Galaxy Nie jest to aż tak ważne, ale jestem ciekaw waszego zdania :) Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 G36C - Łatwiej się rozkłada jeśli chodzi o serwis/tuning. Więcej miejsca na baterie. W standardzie są szyny do montażu akcesoriów. Plastik w JG G36C jest mniej podatny na uszkodzenia niż ten w Galaxy. Największą wada G36 w porównaniu z MP5 PDW od Galaxy jest rozmiar - i tu wygrywa Galaxy. Mam obie wymienione repliki. Quote Link to post Share on other sites
PoczątkowyManiak Posted September 30, 2014 Author Report Share Posted September 30, 2014 G36C - Łatwiej się rozkłada jeśli chodzi o serwis/tuning. Więcej miejsca na baterie. W standardzie są szyny do montażu akcesoriów. Plastik w JG G36C jest mniej podatny na uszkodzenia niż ten w Galaxy. Największą wada G36 w porównaniu z MP5 PDW od Galaxy jest rozmiar - i tu wygrywa Galaxy. Mam obie wymienione repliki. A który byś bardziej polecał dla początkującego? (Być może kupię). Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 G36C Zapomniałem dodac ze jeśli dopiero zaczynasz to i większy magazynek w G36 będzie użyteczny. Quote Link to post Share on other sites
PoczątkowyManiak Posted September 30, 2014 Author Report Share Posted September 30, 2014 (edited) Chodzi ci o ilość wystrzelonych pocisków? Z tym raczej nie będzie problemu, trenowałem na wiatrówkach na co2, sprężynowych a także na strzelnicy. Jak na osobę noszącą szkła kontaktowe moja celność jest zadowalająca :icon_biggrin: Ale i tak kupię 2-4 magi do g36. Na gunfire.pl stoją po 25 zł. A i jeszcze jedno który mag będzie lepszy mid-cap, hi-cap, low cap czy bębnowy :D ( z tym ostatnim żartuję :P)? Edited September 30, 2014 by PoczątkowyManiak Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Zależy co preferujesz. Ja gustuję w midach (a przeszedłbym na lowy, ale narazie brakuje funduszy) bo lubię tą szczyptę realizmu - trzeba zmieniać magazynki. Hi-capy mieszczą dużo kulek (przez co są nierealistyczne) i do tego grzechoczą jak Tic-Taci. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Ja preferuje mid-capy na okolo 100-130 kulek. Jak ktoś woli można lądować jak prawdziwe po 30. Jeśli kupisz hi-capy myślę ze jeden w replice i 2-3 na zmianę spokojnie wystarcza każdemu maniakowi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts