IMBA1000 Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 wiem ,ze taki temat juz byl,ale mam pytanie skoro rk-12 rozni sie tylko wygladem to dlaczego ma mniej fps.I jakie elementy sa znalowe w obu replikach. Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 (edited) Różnice w pomiarze fps mogą wynikać z: - różnic pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami - Chińczyk trochę gorzej złożył jeden egzemplarz, jest mniejsza szczelność więc i mniej fpsów; - różnic pomiędzy strzałami - jeden strzał może dać 400fpsów, a drugi strzał z tej samej repliki 390, a trzeci 410. Najfajniej jest gdy tych różnic w ogóle nie ma, ale nie można wykluczyć ich występowania; - różnic pomiędzy metodą pomiaru - w jednym sklepie zmierzą jeden strzał i jego wynik podadzą w opisie, a w innym podadzą średnią z kilku strzałów; - różnic pomiędzy aparaturą pomiarową - różne sklepy mogą używać różnych chronografów mających różną jakość pomiaru. Ba, na przestrzeni lat nawet w jednym sklepie mogą być wykorzystywane różne egzemplarze chrono. Krótko, olej te drobne różnice. Edited September 30, 2014 by MarekMac Link to post Share on other sites
IMBA1000 Posted September 30, 2014 Author Report Share Posted September 30, 2014 dzieki wiec kupuje rk-12 ,a jest cos takie go jak okres dobrych/zlych replik? Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Nie słyszałem o czymś takim. Link to post Share on other sites
IMBA1000 Posted October 1, 2014 Author Report Share Posted October 1, 2014 a lufa długa/krótka jest różnica? Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 Tak nieduża, że wręcz pomijalna. W broni ostrej długość lufy ma znaczenie. W airsofcie ważniejsze jest dopasowanie części i (chyba przede wszystkim) szczelność. Link to post Share on other sites
rumak Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 a lufa długa/krótka jest różnica? Jest. Jakbyś potrafił szukać informacji, które Cię interesują to byś wiedział. Temat wałkowany z pierdylion razy. Link to post Share on other sites
IMBA1000 Posted October 2, 2014 Author Report Share Posted October 2, 2014 z tego co przeczytałem w elektrykach nie robi to różnicy ,ale wgaziakach już tak. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Temat zamykam. Wątek był poruszany milion razy. Link to post Share on other sites
Recommended Posts