Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Broń na początek w cenie 450-500 zł

Recommended Posts

Witam! Zaczynam na poważnie swoją przygodę z ASG i na początek chciałbym sobie załatwić broń do 450-500zł. Myślałem głównie nad bronią jak ta (duzo FPSow, nowa i wyglada na wytrzymałą). : ..., żeby też kupić sobie 2 pistolety gazowe i z nimi latać po arenie.

Chciałbym, żeby broń była głównie z jakiegoś metalu i miał moc. :icon_smile:

Co mi polecicie?

Edited by Micke

Replika to nie pięść boksera i nie musi mieć "mocy". Fpsy same z siebie właściwie nic nie dają. Nie powodują z automatu wzrostu zasięgu czy celności. Można znaleźć repliki mające 350 fpsów i strzelające dalej i celniej niż te mające 500fps.

Nie wiem po co Ci dwa pistolety gazowe - w mojej ocenie lepiej olać te gaziaki i dołożyć więcej forsy do repliki głównej. Cm 045 nie jest złe, ale warto też popatrzeć na Kałasze RK od Boyi (szczególnie w wersji z literką S np. RK 02 S).

Replika to nie pięść boksera i nie musi mieć "mocy". Fpsy same z siebie właściwie nic nie dają. Nie powodują z automatu wzrostu zasięgu czy celności. Można znaleźć repliki mające 350 fpsów i strzelające dalej i celniej niż te mające 500fps.

Nie wiem po co Ci dwa pistolety gazowe - w mojej ocenie lepiej olać te gaziaki i dołożyć więcej forsy do repliki głównej. Cm 045 nie jest złe, ale warto też popatrzeć na Kałasze RK od Boyi (szczególnie w wersji z literką S np. RK 02 S).

w sensie taki?: http://www.taiwangun.com/rk-02-full-metal-boyi

Chciałbym też usłyszeć co sądzicie o Shotgunach?

Może być taki - rodzina RK jest dosyć bogata (bo są i inne numerki, a nie tylko 02), ale jeśli chcesz więcej metalu to szukaj wersji z literką S.

Shotguny w airsofcie to taki trochę ciężki temat bo tak de facto ciężko znaleźć coś, co strzela jak shotgun, chmurą śrutu, i jednocześnie wygląda jak shotgun. Paradoksalnie airsoftowe granatniki strzelają (w większości) jak shotguny. Wracając do airsoftowych shotgunów - można je podzielić z grubsza na dwa rodzaje - te strzelające jedną kulką przy każdym strzale i te strzelające trzema kulkami. Największym mankamentem tych pierwszych jest to, że mają niewielkie możliwości tuningu i małe magazynki. Konieczność przeładowania po każdym strzale sprawia, że w czasie gdy Ty z shotgunem wyplujesz trzy kulki to gość z elektrykiem wypluje ich 40. Problemy z tuningiem utrudniają zrobienie z nich czegoć co przypominałoby snajperkę.

Te strzelające trzema kulkami nadają się do CQB (walki w budynkach), ale rozrzut powoduje, że na większych dystansach (typowych dla walk w lesie) ciężko kogoś trafić. Nie wiem jak jest z ich potencjałem tuningowym.

Najfajniejszą rzeczą w shotgunach jest przeładowanie - ten klimat. Mając mały budżet można kupić za 60zł shotguna AGM - jest to sensowna replika, ale mając budżet taki jak Ty masz i szukając pierwszej repliki najlepszym wyborem będzie elektryk.