Damiank721 Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Witam. Jakiś czas temu zakupiłem swoją pierwszą replikę JG638 ('nowa seria z regulacja predkosci'). Ogólnie nie będę się rozpisywać na jej temat, tylko chciałem się Was zapytać, czy opłaca się w ogóle myśleć o jakimkolwiek tuningu mocowym tej repliki? Pomijam już wymiane gumki hop-up itd. bo to pewnie będziecie mi polecać lecz nie wiem, czy w ogóle opłaca mi się pakować pieniądze w chińczyka jeżeli będziecie mi to stanowczo odradzali. Czytałem, że chińczyk z 400fps i tak będzie mieć mniejszy zasięg itp. od 320fps markowych, bo chińskie fps to chińskie fps... Słyszałem też, że wymieniając zupełnie wszystko w chinolu na markę (środek) można zaoszczędzić jakieś małe pieniądze, ale czy opłaca się w ogóle zaczynać tuning repliki wartej 400zł w wysokości 1500 zł? Liczę na waszą pomoc, z góry dzięki :) Link to post Share on other sites
relativy Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 (edited) Opłaca się pakować w to kase, ale też zależy ile. FPS w stocku masz chyba koło 400 więc tego na początek bym nie zwiększał. Kup komorę CNC (airsoftpro lub prowin), dobrą gumkę hop-up (madbul niebieski/ zielona G&G) i ewentualnie dyszę uszczelnioną.Da ci to zasięg nieporównywalnie większy niż markowe repliki z 320fps, a i fps ci trochę przybędzie (ok 20-40). Na pocztek starczy. Jak ten setup nie będzie cię zadowalał, to pomyślisz nad dłubaniem w GB, ale na początek nie widzę sensu. Przy wymianie dyszy przesmarować i wypodkładkować i będziesz zadowolony. Edited October 4, 2014 by relativy Link to post Share on other sites
arend Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Moim zdanie m nie warto inwestować w JG . Owszem to dobra replika na początek, ale jedynym jej "tuningiem " powinna być wymiana gumki hopa , no i konektorów na tdeans. Reszta to już wywalanie kasy. Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 4, 2014 Report Share Posted October 4, 2014 Przeczytaj opis działu. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts