KarolKaroler3K Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 Witam Które z tych kamizelek są/były uzywane (i kiedy) w Rosyjskiej armii? Kameleon Żuk Łazutczik Lifczik Jegier Tarzan Szukałem informacji na rus.milu i innych portalach ale znalazłem sprzeczne informacje. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 Wszystkie. Odkąd są w sprzedaży. Szukałem informacji na rus.milu i innych portalach ale znalazłem sprzeczne informacje. A ti ti ti mały kłamczuszku... Quote Link to post Share on other sites
KarolKaroler3K Posted October 5, 2014 Author Report Share Posted October 5, 2014 A miałbys może jakieś zdięcia na potwierdzenie swoich słów? Z tego co widziałem to większość żołniezy ma Smiersza albo 6Sz112 (oba niestety poza moim zasięgiem finansowym :icon_cry: , dlatego szukam jakiejś tańszej alternatywny, która jest jednocześnie jak najbardziej koszerna). Quote Link to post Share on other sites
BASYLON332 Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 A na jaki okres reko potrzebujesz bo od tego trzeba zacząć ?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 Przynajmniej połowa z tych kamizelek jest OPISANA na rus.mil'u - w recenzjach zwykle są wzmianki o użyciu. Dlatego wychodzę z założenia, że ściemniasz z tym przeglądaniem stron... Wszystkie są koszerne, a tobie tak naprawdę jest i tak wszystko jedno... Quote Link to post Share on other sites
BASYLON332 Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 Kamizelki o które pytasz były wszystkie używane w armii Rosyjskiej od czasów ZSRR do współcześnośći więć sprecyzuj o jaki okres i jaką jednostkę ci chodzi Quote Link to post Share on other sites
KarolKaroler3K Posted October 5, 2014 Author Report Share Posted October 5, 2014 @Yahalom Przejrzałem kilka artykułów na rus milu nt. kamizelek i nie zauważyłem wzmianek o użyciu w boju z wyjątkiem artykułu o jegerze cyt."Jeger sam w sobie był widziany m.in. na wyposażeniu członków MWD (chociażby OSN WW Rosicz)" @BASYLON332 Generalnie chodzi mi o kamizelkę pasującą do stylizacji na współczesnego Rosyjskiego piechociarza (nie poborowca). Nie mam żadnej sprecyzowanej jednostki, chodzi mi tylko o to, żebym się nie wykosztował na "niearmijną" kamizelkę. Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 (edited) Wszystkie. Odkąd są w sprzedaży. A ti ti ti mały kłamczuszku... Te kamizelki są/były używane w bardzo małym procencie... No może z wyjątkiem Tarzana. Lifczik to pojęcie zbyt szerokie, to po prostu "chest rig" Obecnie najbardziej typowe w Rosyjskiej Armii jest 6Sz112. Edited October 5, 2014 by delin0m Quote Link to post Share on other sites
KarolKaroler3K Posted October 6, 2014 Author Report Share Posted October 6, 2014 A która z wymienionych kamizelek byłaby według was najlepsza? Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Jeśli przez najlepszą rozumiesz najwygodniejszą, najlepiej wykonanymi bez nadawania im wartości "rekonstrukcyjnej", są moim zdaniem Jegier, Tarzan, 6Sz112 (Łazutczik jest za duży, a reszta jest gorzej wykonana (jeśli przez Lifczika rozumiesz tego płóciennego) ). Jeśli przez najlepszą rozumiesz najbardziej odpowiednią dla jednostek, na które chcesz się stylizować, to 6Sz112. Quote Link to post Share on other sites
KarolKaroler3K Posted October 6, 2014 Author Report Share Posted October 6, 2014 W takim razie chyba kupię 6sz112, dodatkowy plus to możliwoś dostosowania go sobie do upodobań-pewne elementy obecne w komplecie na frontowcu można sobie odpuścić i zmniejszyć cenę. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts