lipharDYT Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Cześć. Szukałem tematu o MB-02G, ale były tylko komentarze dotyczące "nowości" w ofercie. Kumpel to dostał od wujka, używana, a że chłopak się nic nie zna na ASG, to postanowiłem spytać się za niego. Na początek chciałbym zaznaczyć, że wiem o kosztach snajperki z prawdziwego zdarzenia, różnicach zasięgów i całej tej teorii o snajperstwie (o podstawach, bo w szczegóły typu firmy, nazwy katalogowe przedmiotów i tak dalej nie wchodziłem, bo to nie moja broszka póki co). Ogólnie rzecz biorąc w stocku, wg. sklepu, ma coś 370 FPS. Chciałbym się spytać co z tym zrobić, żeby w otoczeniu nietuningowanych lub minimalnie tuningowanych aegów miał cokolwiek do powiedzenia. Wydaje mi się, że podstawą byłaby wymiana gumki HU, stawiałbym na lubianą i polecaną Guarderową czarną. Potem chyba komora, ale nie mam pojęcia co tu można by dać - pierwsze pytanie do doświadczonych. Kolejna wydaje mi się, że potrzebna jest sprężyna - kolejne pytanie. Jaką można dać bez obaw że wszystko popęka? M160? W związku z wymianą sprężyny pewnie trzeba spust wymieniać, prawda? - kolejne pytanie. Na koniec chyba została jedynie preclufa. Nie mam pojęcia co by to mogło być - jest to ostatnie pytanie. Ogólnie kumpel nie chce wydawać zbyt wiele pieniędzy na tą replikę. Myślę że to co wymieniłem to minimum, ale więcej chyba nie warto pakować w replikę za 260 złotych. Luneta, jeśli żadnej nie ma, pewnie go zaboli najbardziej, ale to już nie moja sprawa. Pozdrawiam, lipharDYT Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Były o tym tematy http://forum.wmasg.p...802#entry572757 ale w sprężynowych, bo do wyborowych to temu daleko. Replika dosyć mizerna, bez potencjału tuningowego, dla początkujących, lub ewentualnie na działkę do puszek. ps.s czarny lubiany guarder, to do aegów pasuje. Quote Link to post Share on other sites
lipharDYT Posted October 7, 2014 Author Report Share Posted October 7, 2014 (edited) Och, a ja myślałem, że gumki są uniwersalne... Dzięki za uświadomienie w takim razie. Ten temat już widziałem. Jedyne co tam jest, to o doczepieniu adaptera tłumika, tłumika oraz wstawieniu długiej lufy. Czyli ogólnie mówisz, że nic tam nie warto robić i żeby lepiej latał ze stockiem i odkładał fundusze na aega/lepszą podstawę do tuningu? Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka Edited October 7, 2014 by lipharDYT Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 Mendi no już nie strasz chłopaka, owszem można to tuningować ale wyniki są mizerne ;) Bo musisz zmienić wszystko a i to wszystko niekoniecznie musi chcieć pasować ;) jest to kompatybilne z systemem VSR ale tylko w pewnym stopniu tj. zespół spustu, ew. lufa gumka, sprężyny bo cylinder chyba nie jest takiej długości jak w np. Bar10 (osobiście wolałbym to jakbym miał wybór) :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 A nie ma to to przy okazji na amen zapinowanego cylindra? Bo tam mi się po głowie jakaś mb-02 kołacze, gdzie przy rozpinowywaniu posypało się wszystko :P Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 z której strony? :D Mendi ja mam 03 Wella to ma receivery takie same więc i pewnie cylindry, swój normalnie wyciągłem rozkręciłem na czesci pierwsze czyt. rączka-> śruba od rączki-> ten dzyndzel od rączki oraz Głowica cylindra -> tłok -> sprężyna -> prowadnica :) Cylinder normalnie wyciągasz po zdjęciu zespołu spustowego ;) Quote Link to post Share on other sites
lipharDYT Posted October 7, 2014 Author Report Share Posted October 7, 2014 Wiecie, ogólnie bym wam bardzo chętnie powiedział co się stanie jak się to rozkręci, ale nie miałem nigdy tej repliki w rękach :x Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted October 7, 2014 Report Share Posted October 7, 2014 no dobra, to jak będziesz ją miał to dopiero się dowiesz co dalej bo gdybanie zostawmy politykom ;) http://gunfire.pl/product-pol-1152199894-Zestaw-tuningowy-do-replik-typu-L96-MB02-MB03-MB07-MB10-.html coś na tej zasadzie... ale bata z tego nie ukręci /ukręcisz. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted November 21, 2016 Report Share Posted November 21, 2016 Odkopuję. Dostałem MB02 od kolegi za darmo, nówka sztuka, stock, żal było odmawiać, on już chciał do kosza z tym iść ;) Nie mam ambicji robić z tego jakiegoś super wyborowego karabinu, ale da się to tak poprawić, żeby się miało te 550 i jakąś sensowną celność/zasięg? Tak żeby raz na parę strzelań odłożyć AEGa dla odmiany. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 Zrób fotki bebechów, bo znów będziemy z Sebolkiem na domysłach politykować. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 (edited) To wrócę do tematu jak ogarnę, w życiu nie rozbierałem repliki do bebechów :icon_wink: Edited November 22, 2016 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 To wrócę do tematu jak ogarnę, w życiu nie rozbierałem repliki do bebechów :icon_wink: A w takim wypadku to lepiej zrezygnuj z tuningu ze snajperki, a już zwłaszcza nietypowego sprężyniaka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts