jakubpoz Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Cześć Mam problem z selektorem ognia w ak. Otóż gdy włączam SEMI broń normalnie strzela. Jednak po zmianie z SEMI na AUTO po naciśnieciu spustu nic sie nie dzieje. Czuć tylko jakby spust się trochę blokował. Gdy przełączam z SAFE i od razu na AUTO to wszystko działa normalnie... Zębatki zelektora są dobrze złożone więc nie wiem w czym problem. Z góry dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Sprawdź czy selektor prawidłowo porusza płytkę selektora. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 Sprawdź krzywki czy masz dobrze zgrane. Może to być wina luzów na krzywkach i tulejce zabierającej pod samą dźwignia selektora trybu ognia. Miałem tak samo w AK, wyeliminowałem luzy i od pół roku każdy z trybów działa wyśmienicie i nic się nie zacina. Quote Link to post Share on other sites
jakubpoz Posted October 8, 2014 Author Report Share Posted October 8, 2014 Sprawdź krzywki czy masz dobrze zgrane. Może to być wina luzów na krzywkach i tulejce zabierającej pod samą dźwignia selektora trybu ognia. Miałem tak samo w AK, wyeliminowałem luzy i od pół roku każdy z trybów działa wyśmienicie i nic się nie zacina. A w jaki sposób wyeliminować te luzy? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Ja dobierałem krzywki i tulejkę z kilku kompletów selektora do AK aż dobrałem te które nie miały w ogóle luzów. Do drugiego AK kupiłem nowy zestaw krzywek. Te okazały się super spasowane do siebie jednak potrzebne były minimalne przeróbki żeby wpasowały się do szkieletu GB. Pilnikiem malutkim 4 min roboty. Quote Link to post Share on other sites
jakubpoz Posted October 9, 2014 Author Report Share Posted October 9, 2014 Można gdzies dostac w PL te niebieskie krzywki? ;D Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Swego czasu jak szukałem to nie znalazłem. Ściągałem z HK. Zanim cokolwiek zrobisz sprawdź czy masz luzy. Wyjmij GB, załóż wszystie krzywki tak jak byś składał kompletną replikę, załóż dźwignię selektora, dokręć śrubą i popracuj nią. Szybko powinieneś zobaczyć czy masz tzw skok jałowy dźwigni kiedy ona pracuje a krzywki nadal stoją w miejscu. Można by to taśmą na jakiś czas załatwić ale ona się wyrobi :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts