Matix3214 Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Posiadam maskę Bulldog i wiem, że szybki nie nadają się do ASG. Jednak zastanawia mnie, czy da się przystosować maskę do Airsoftu. Da się dokupić szybki, które będą odpowiednie do tegoż sportu? Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Można wstawić plexi, ale to wg mnie raczej taka ciekawostka niz cos praktycznego ;) Link to post Share on other sites
Matix3214 Posted October 11, 2014 Author Report Share Posted October 11, 2014 A jak to zrobić? Mogę prosić o jakieś instrukcje? Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Odginasz metal, który trzyma szkło w masce Wyciągasz szkło Rysujesz taki sam kształt na plexi Wycinasz Wkładasz w miejsce szkieł Zaginasz metal i gotowe :P Szkiełka są lekko zakrzywione, więc możesz mieć lekki problem z dopasowaniem tak aby uzyskać pełną szczelność. Link to post Share on other sites
Matix3214 Posted October 11, 2014 Author Report Share Posted October 11, 2014 A jak z wytrzymałością takich szybek? Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Normalne padają przy pierwszym lepszym strzale, plexi dają radę. Wadą jest fakt, że są bardzo podatne na zarysowania. Możesz też spróbować powycinać i dopasować wizjery z gogli lub okularów ;) Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Zadaj sobie pytanie, czy to gra warta świeczki. Ani maska nie jest nowa, ani jakaś ładna czy użyteczna. Chałupnicze metody mają to do siebie, że jak się nie wie co się robi, to to się może różnie skończyć. A w tej chwili mówimy o twoim wzroku... Poszukaj, były już takie tematy. Rada ode mnie? Zapomnij o tej przeróbce, albo kup maskę z FABRYCZNYM wizjerem 'balistycznym'. Tak będzie bezpieczniej i wygodniej. Link to post Share on other sites
Recommended Posts