nekeal Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 Witam, mam tę replikę od roku, nie strzelalem sie nią za często. Lecz po okolo 5 miesiącach zaczynała się zacinać prz strzałach ogniem ciągłym. Karabin wydaje odgłosy jakby się dławił, a kulki tylko wykulują się z lufy. Po przeczyszczeniu lufy zmiana była tylko taka, że kulki wylatywały ale po kilku metrach gwałtownie skręcała. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 Zacznij od ustawienia hopka na zero bo coś mi się wydaje, że masz tak mocno hopka rozkręconego, że "dławił" kulki. Po przeczyszczeniu wyciorem (który rozepchał gumkę) jest lepiej, ale nadal mocno kręci i stąd skręcanie. Quote Link to post Share on other sites
nekeal Posted October 13, 2014 Author Report Share Posted October 13, 2014 hop up, to było pierwsze co skręciłem na 0, ale to nic nie daje i na ogniu pojedyńczym ten problem występuje dużo rzadziej. Quote Link to post Share on other sites
tamerPL Posted October 15, 2014 Report Share Posted October 15, 2014 Może guma się zawinęła. Quote Link to post Share on other sites
nekeal Posted October 15, 2014 Author Report Share Posted October 15, 2014 To dlaczego problem nie występuje na semi? Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted October 15, 2014 Report Share Posted October 15, 2014 Może guma się zawinęła. Kurna... Jesteś nowy sam nic nie wiesz, a usilnie próbujesz pomóc robiąc tylko przy tym wode z mózgu pytającemu... Jeśli mówi że na semi występuje dużo rzadziej to co ma do tego gumka HU??! Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 15, 2014 Report Share Posted October 15, 2014 Od wczoraj staram sie coś dla Nekeala pomóc przez PW. Dowiedziałem się m.in., że zacinki zdarzają się gdy nie wyczyści lufy, natomiast nie zdarzają się gdy lufę wyczyści. Wtedy jednakże kulki gwałtownie opadają. Dowiedziałem się również, że czyszczenie polega na wkładaniu w lufę wyciora ze szmatką nasączoną olejkiem silikonowym. Kulki to Rocketsy 0,2g (niestety nie dostałem odpowiedzi na pytanie czy zwykłe czy platinum). Nie jestem pewny czy doszedłem do dobrych wniosków, ale uważam, że kwadratowe kulasy się tną na gumce, a po przeczyszczeniu lufy (czyli także przesmarowaniu) kulki ładnie idą przez śliską gumkę, ale ta ich nie podkręca bo jest śliska. Quote Link to post Share on other sites
nekeal Posted October 16, 2014 Author Report Share Posted October 16, 2014 &up Kulki są zwykłe, lecz używam ich od kiedy mam replikę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts