K4KTU5 Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Witam Mam problem z moją repliką iż gdyż nie strzela a bardziej buczy (słychać że silnik pracuje wszystko ładnie oprócz tego że nie naciąga sprężyny) Rozebrałem ja (również z Greabox'em) w środku znalazłem drut który się prawdopodobnie "wkręcił" w zębatki wyjąłem reszty tego drutu i złożyłem replikę ale problem nie zniknął. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Jak się coś "wkręci" w.zębatki to zazwyczaj mieli zębatki... Zęby wszystkie na miejscu? Poza tym buczenie może świadczyć o tym że zęby jednak wszystkie są ale batka nie daje rady albo z jakiegoś powodu zębatki się zblokowały... No i pozostaje pytanie cóż to za.drut Ci się wkręcił?! Quote Link to post Share on other sites
K4KTU5 Posted October 18, 2014 Author Report Share Posted October 18, 2014 Tak więc dzisiaj ponownie ją otworzyłem przyjrzałem się dokładnie całym zębatkom i nie ma naruszonych zębów po złożeniu znowu próbowałem ją uruchomić trochę wciągnęło tłok i się zatrzymało Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Zmień batkę. Najlepiej jakiś LiPo. Quote Link to post Share on other sites
K4KTU5 Posted October 18, 2014 Author Report Share Posted October 18, 2014 Właśnie sprawdzałem obydwoma i nie rusza : / Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Lipo 11,1, aku samochodowe (jeden strzał na semi, bo ci zęby zje), bateria do wkrętarki- sam tak robiłem, ale lipola (jeśli nie masz) to musisz kupić (lipo wymaga specjalnej ładowarki) Quote Link to post Share on other sites
gregoszcz Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Dziwne, ale rozbierz gira i wsadz same zebatki, pokryć nimi i zobacz co sie dzieje. A potem z tłokiem, ale bez sprężyny. Oczywiście bez wkładania gira do body i bez sinika. I tak po kolei dokładaj elementy. A może masz po prostu zabardzo dokręcony silnik? Quote Link to post Share on other sites
K4KTU5 Posted October 22, 2014 Author Report Share Posted October 22, 2014 Wątpię nic z nią nie robiłem do tamtego czasu i nagle nie strzela. Sam nie wiem co się dzieje dlatego tu pisze, spróbuję z tymi zębatkami i resztą bo nie chcę kupować na marne kolejnego akumulatora. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Witam. Pozwolę się podpiąć pod temat bo mam to samo tylko na modelu od APS( tak, tak wiem... ) Tylko, że na baterii LiPo coś ponad 7 voltów smigała a jak włożyłem stkockową baterię (9,6V) to spręzyna się naciągneła ok. pól centymetra i nic ( no po za grzaniem się baterii ). Najbardziej dziwi fakt, że chodzi przy mnijeszym napięciu. Jutro zdemontuję przekładnię i polukam. Ewentualnie podepne pod jakiś zasilacz. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Napięcie to nie wszystko. Prąd jest istotny, a LiPo daje go zdecydowanie więcej niż podobnych rozmiarów NiMH czy NiCd. Zasilacz też nie uciągnie, przy rozruchu pobierany jest prąd nawet do kilkudziesięciu amperów, to ogromna moc i nie sądzę, żebyś w domu znalazł coś odpowiedniego ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Całe życie sie człowiek uczy. Zawsze myślałem ,że prąd zależy od napiecia i oporu wewnetrznego odbiornika. No nic pozostaje kupic nową baterie. Dzięki za zainteresowanie. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 w środku znalazłem drut który się prawdopodobnie "wkręcił" w zębatki weź mi napisz skąd drut w gb...może dojdziemy czemu replika nie strzela Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Może chodzi mu o sprężynę? :D To akurat dobrze, że masz ją w gearboxie XD Nie no, a tak na serio to ten drut w zębatkach to pewnie kabel lecący od styków. To w końcu V2, w ktorym kable idą tuż koło zębów, a potrafią wyskoczyć z kanalika. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Całe życie sie człowiek uczy. Zawsze myślałem ,że prąd zależy od napiecia i oporu wewnetrznego odbiornika. Prawie dobrze ;) Jeszcze od oporu wewnętrznego źródła prądowego - a ta wartość dla LiPo może być nawet o rząd wielkości mniejsza. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Kupiona bateria LiPo 7,4V, ładowarka, po naładowaniu taaadaaam. Działa:) ale... tylko raz. Kulki się blokują w komorze HU albo coś z cylindrem. Ech. Jutro poznam budowę E-mki od wewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 sprawdź najpierw ustawienie komory HU i ułożenie gumki zanim zabierzesz się za rozbieranie GB Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 Za grzebanie w GB raczej narazie się nie odważę:) Chyba wiem w czym problem. Otóż patrząc w miejsce w które wchodzą kulki z magazynku ( komora Hop-up? ) przy strzale posuwa się srebrny cylinder? I cały sęk w tym, że nie za każdym razem się cofa do końca i dlatego nie wchodzi nowa kulka. Może to co powiem będzie trywialne ale lipnym jest fakt, żeby w karabinie w trybie semi wykonać pełny strzał trzeba trzymać spust a nie działa to na zasadzie impulsu. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 Czy jest opcja edycji postu, żeby nie pisać jednego pod drugim? To srebrne to chyba chodzi o dyszę. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 To srebrne to chyba chodzi o dyszę. tak jeśli chodzi o to, że kulki nie wchodzą poprawnie do komory - sprawdź czy aby gumka w komorze nie weszła za głęboko - może to ona blokuje Quote Link to post Share on other sites
Marcin_l85 Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 Jutro bede w domu to pogrzebie. Ogolnie nie podoba mi sie praca tej dyszy. Quote Link to post Share on other sites
K4KTU5 Posted November 17, 2014 Author Report Share Posted November 17, 2014 Witam przepraszam ze mnie nie było ale internet mi padł i musiałem całe kable wymieniać. Tak więc drut ten był hartowany bo musiałem go kombinerkami prostować akumulator nowy nic nie dał... Przez co już sam się poddaję i nie wiem czy nie wydam tym 600-700 zł i nie kupię nowego GB. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 zrób zdjęcie tego "drutu" :) nadal jestem ciekaw skąd on tam się wziął i co to za drut Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 Jeśli chodzi o dyszę, to musisz rozłożyć gb i sprawdzić czy luźno chodzi popychacz (ten element co do niego przymocowana jest dysza) oczywiscie wcześniej sprezynke z popychacza zdjąć, jak ok, to założyć z powrotem , następnie ruszasz popychaczem i powinien z większym oporem Sie cofać, a wracać szybciutko, jeśli wraca wolno, tzn że przyslaba sprezynka i dla tego dziwnie chodzi - j u siebie przy popychaczu mocuję spręzynkę za zwój a nie oczko, wtedy jest bardziej rozciągnięta Jeśli chodzi o blokujęce Sie kulki; Dysza ma zakończenie płaskie czy ze stozkiem? JakaGumka?(firma) bo jeśli Gumka ma długi kołnierz, a.dysza płaska to wtedy Sie kulki często blokują na kolnierzu gumki Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 Edit: w sumie to z dyszą. Mozesz.sprawdzić na złożonym gb przez ruszaniem dyszy ,powinna z oporem sie cofać i wracac szybko tyle. Quote Link to post Share on other sites
K4KTU5 Posted November 18, 2014 Author Report Share Posted November 18, 2014 Wywaliłem go, był to po prostu zwitek hartowanego drutu, który miał średnicę może 2 mm na pewno była to część GB... Tylko nie rozumiem tego że aż rozerwało ten drut :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts