Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Początki - Kilka pytań oraz plan zakupów

Recommended Posts

Tak jest Panie Michale. Przynajmniej wiesz, że strzela... Guzik wiesz!

Po pierwsze jest sporo oszustów więc trzeba uważać, po drugie używka (jak już dojdzie i będzie strzelać) jest jak używany samochód - tu coś jest nieszczelne, tam coś ma luzy, a w silniku (gearboxie) stuka. Zaraz (po miesiącu używania) może się okazać, że amortyzator (zębatki) do wymiany, gearbox do czyszczenia (a większość nowych zesra się, a gearboxa nie złoży dobrze więc trzeba mieć kasę na serwisanta). Używka to loteria - znajdziesz czasem okazje, a czasem trafisz syf. Jak już człowiek ma trochę doświadczenia to nawet z średniej jakości używki zrobi przyzwoitą replikę (bo tu coś wymieni (bo już często ma jakieś dodatkowe części w szafie), tam coś doklei, a tu zamaluje). Jak nowy kupi średnią albo kiepską używkę to będzie załamany jej jakością i albo rzuci to wszystko albo wyda kasy na części i serwis tyle, że kupiłby za to nówkę z tuningiem.

Ten glock będzie dobry, ale ja bym go nie brał. Lepiej później go wziąść jako replike boczną, bo głównej nie zastąpi. Ja miałem budżet do 450zł i wziąłem cm.028. Z twoim budżetem wziąłbym to ...

Masz tutaj 400fps, metalowy gearbox, jednak mniej wytrzymale zewnątrz.

Myślę, że to najlepszy wybór do 300zł. Czekam na sugestie.

Edited by blunk

Tak więc moim wyborem będzie glock 18 cm (tam gdzie podałem link).

Jako replike główną na razie będe miał AGM'a 003 long..

Jeżeli ktoś chce mnie powstrzymać wytłumaczając to proszę pisać, a jeżeli już nie będzie zastrzeżeń co do repliki do proszę usunąć bądź zamknąć temat.

Jak kupisz sobie Glocka do pompki, to albo będziesz wytrwały w tym i czegoś się nauczysz, albo szybko skończysz karierę w Airsofcie.

Widać, że jesteś w gorącej wodzie kąpany, skoro nie masz cierpliwości uzbierać parę złotych. Z twoich wpisów i niecierpliwości wnioskuje, że jesteś jeszcze młodym łebkiem. Co za tym idzie, wyczuwam słomiany zapał. Jak wystartujesz z pompką i klamką na przeciętne AEGi, a teraz AEGi są dość mocne, to się będziesz musiał nagimnastykować.

Jak ci się do czegoś spieszy to kupuj, możesz zawsze udowodnić, że się mylę. Przewinęło się już wielu zapaleńców w moim małym środowisku i pare rzeczy już widziałem.

Blunk, jesteś nowy i nie powinieneś pisać tutaj postów, poza swoim tematem. Masz wiedzę na poziomie kartofla i polecasz kupe.

Sugeruję schować ręce do kieszeni i się nie udzielać.

Na forum nowy, ale tyle tematów i poradników co z asg przez rok zjadłem to ty nawet tyle literek nie widziałeś na oczy. Nie oceniaj innych skoro, po długośći pobytu na forum. Poleciłem naj replike do 300zł. Najpierw poczytaj, potem się odzywaj.

To nie jest najlepsza replika do 300 zł. Miałeś to w rękach? Używałeś dłużej niż 10 strzałów?

Pucuj się dalej poradnikami, jak udzielasz błędnych rad. Jak zjadłeś tyle poradników, co ja czytam literek w książkach przez rok, to jesteś omnibusem.

Edited by infektius

Dobra, koniec tej kłótni.. - zbieram na glocka.. Podoba mi się technicznie i wizualnie, nie chce mieć zasięgu do 50 metrów, bo to broń boczna lub do CQB.

Jak powiedziałem, główną bronią jak na ten czas to będzie agm (bo tak czy siak jeszcze nie moge na wypady wyjeżdżać itp.)

Zaś boczną to ten glock.. - no chyba, że mi się jakimś cudem zdoła uzbierać te 300 złotych to kupie galaxy..

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.