ewok Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Witam. Mam zapytanie czy ktoś wie z jakiego gatunku mosiądzu jest wykonana lufa Guardera np. taka jak z linku: http://www.specshop....-_650mm_-_PSG-1 Nigdzie jakoś nie mogę zdobyć tej informacji..... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 1. Po co? 2. Na stronie producenta nie ma, więc pewnie nie jest to jawna informacja. Chociaż możesz próbować pisać do Tajwańczyków, ale jakoś nie jestem przekonany, że odpowiedzą :teeth: Quote Link to post Share on other sites
ewok Posted October 24, 2014 Author Report Share Posted October 24, 2014 1. Po co? 2. Na stronie producenta nie ma, więc pewnie nie jest to jawna informacja. Chociaż możesz próbować pisać do Tajwańczyków, ale jakoś nie jestem przekonany, że odpowiedzą :teeth: 1. Gatunek mosiądzu świadczy a właściwościach tego stopu, w tym o fizycznych.... 2. Nie jawność to raczej chyba nie..... ale dzięki za odpowiedź... Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Nadal zasadne jest pytanie po co Ci to wiedzieć? Najważniejsze dwie informacje to czy lufa Guardera jest celna i czy po roku użytkowania nadal zachowa tą celność, a o tym było już wiele razy. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 IMO producent nie poda informacji o dokładnym gatunku mosiądzu, ponieważ konkurencja mogłaby bardzo łatwo skorzystać z tej wiedzy (a wykonanie kilkunastu luf z różnych materiałów i sprawdzenie ich trochę jednak kosztuje). Podaje się gatunek jak jest się czym chwalić (np. w pełni aluminiowy szkielet GB), albo takie informacje i tak są wszędzie udostępniane (np. informacja o stali z której wykonano nóż). Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Napisz do nich może Ci powiedzą , identyfikacja gatunku to nie jest technologia kosmiczna i jak by "konkurencja" chciała to by dała tą jedną sztukę na spektrometr i gatunek mieliby zidentyfikowany. Jednak ciekawi mnie też po co Ci to?Siedzę w stali dosyć mocno , napisz po co-to Ci napiszę czy jest sens..bo jak myślisz o produkcji luf precyzyjnych to od razu wybiję Ci to z głowy.Minimalne zamówienie na rury wykonane w tej precyzji to dziesiątki kilometrów (dla hut liczą się kilogramy ,a nie metry;) ) , bez marki i sprzedaży na międzynarodowym rynku będziesz to sprzedawał do końca życia... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts