SzalonyDzik Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 (edited) Witam Mam G36 od JG technicznie V3 sprężyna 125 cylinder chromowany lepsza głowica cylindra nowa gumka na głowicy tłoka dysza proteka zasilanie zazwyczaj lipo 7.4v/1000mah 15c smar MOS2 http://www.taiwangun...&campaign-id=14 Ostatni pomiar 400fps na 0,20g W Niedziele było dość zimno co ewidentnie spowolniło akurat moją replikę. Moc była na nie rozgrzanej taka ze kulki bym dorzucił dalej i dopiero po długiej serii na rozgrzanie zaczynała strzelać prawie prawidłowo. Po godzinie przesiadłem się na lipo 11.1v 25-50c i czuć było że nie chodzi tak jak zazwyczaj bo coś jakby hamowało w gearboxie i tez potrzebowała dobrej serii na rozgrzanie. I tutaj jest pytanie bo wszystko smarowane było tym smarem MOS2 (zębatki, gumki, cylinder) i pojawia się pytanie czy ten własnie smar na mrozie mógł aż tak przyczynić się do osłabienia repliki czy jak to sugeruje mi znajomy że wina jest po stronie gumki i jej właściwości lecz to myślę nie powinno tak bardzo osłabić repliki. Jakie jest wasze zdanie? Edited October 27, 2014 by SzalonyDzik Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 (edited) Hm piszesz nowa gumka na głowicy tłoka :icon_eek: a po co zmieniałeś tam gumkę (uszczelkę) ?? Przy niskich temperaturach ma znaczenie jaką masz gumkę Hop Up, na zimne dni polecam G&G tą zieloną ewentualnie Systemę Energy, o smarze nic ci nie powiem bo nie znalazłem informacji dotyczącej w jakich temperaturach może pracować Edited October 27, 2014 by jarekfn Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Czy przypadkiem nie nawaliłeś za dużo smaru? To pierwsze co mi się nasunęło. Jeśli chodzi o gumkę hop-up, to ze swej strony polecam przezroczystą Guardera, faktycznie nie twardnieje na mrozie. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 (edited) guma zielona gg, przeźroczysty guarder albo systema energy jeśli chodzi o spadek fps na zimnym winna może być guma hu lub smar ci zastyga (ew.jest go za dużo). Uwierz, że zła gumka może "aż tak osłabić replikę" Edited October 28, 2014 by mike88 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 (edited) Wyczyść wszystko i zmień smar. Z tego co pamiętam, to smar z siarczkiem molibdenu jest przeznaczony to pracy w wysokich temperaturach,pod dużym obciążeniem,np wiatrówki,czy broń palna.( nie wiem,jakie jest stężenie MOS w tym smarze). Weź idź do samochodowego,i kup łt-43. Używam go do wszystkiego od jakiegoś czasu,i spisuje się bardzo dobrze. Koszt to 9zł za pół kilo ^^ Edited October 28, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts