TheGreg Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Witam,niestety coś wystraszyłem się niektórymi tekstami na forum o M4 G&G dlatego zakładam ten temat. Potrzebuje repliki która będzie miała możliwość tuningu oraz żeby replika nagle nie pierdolła. Więc mam kilka pytań. 1.Która replika ma lepiej wykonany korpus? 2.Która ma lepsze możliwości tuningu? 3.Jak z magazynkami?(jakie pasują itp) 4.Akumulator(do emki wiem ale do giety nie ponieważ nie chcę przekraczać limitu kasy(na baterie) wynoszący70zł Bardzo proszę o odpowiedż i przepraszam za ewentualnie zły temat i robienie spamu. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Ode mnie na temat m4 G&G Replika dobrze wykonana, przede wszystkim tworzywo to włókno szklane bardzo wytrzymałe na uszkodzenia. Możliwości tuningu są spore w zależności od tego do jakiej sprężyny chcesz jej używać. Zrobienie tej repliki na M130 wymagało by wymiany tłoka i silnika na neodymowy, a im mocniejsza sprężyna tym więcej potem części do wymiany. Do G&G weszły mi magi boya i podawały super. Quote Link to post Share on other sites
TheGreg Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 A wejdą też pmagi? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Osobiście nie próbowałem ale nie widze przeciwwskazań. Quote Link to post Share on other sites
TheGreg Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 Aha a co z G36c od Aresa? Dobra jest? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Ares ma renomę najlepszych g36 ale więcej już ci nie powiem bo nie miałem osobiście w łapach. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Mam i używam G36c od Aresa niestety nie mam porównania z M4 od G&G. Tworzywo korpusu nieporównywalne z G36 od JG czy CYMY. Replika ma duży potencjał tuningowy jak wszystkie repliki z v3. Z adapterem od battleaxa lub aresa prawie wszystkie magazynki od M4 mi podają, za wyjątkiem którkich midów od GFC (trzeba trzymać maga lub podkleić izolką). Największy akumulator jaki udało mi się wsadzić razem z mosfetem do wersji C to taki: http://gunfire.pl/product-pol-1152198576-Akumulator-Redox-LiPo-1750-mAh-7-4V-20C.html Jak coś to pytaj. Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 heh, to ja podniosę poprzeczkę - ares g36c https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6540__ZIPPY_Flightmax_2200mAh_2S1P_20C.html to max jaki tam wcisnę :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Bo to te same wymiary około 105x35x17, Zippy widać ma większą pojemność w tych samych wymiarach. Ja do tego jeszcze wsadziłem mosfet Gate NanoSSR który nie jest najmniejszy, ale on się mieści nad lufą zewnętrzną. Quote Link to post Share on other sites
TheGreg Posted October 30, 2014 Author Report Share Posted October 30, 2014 Batkę zobacze w swoim sklepie modelarskim, a właśnie czy do cm16 raider musi być bateria taka, aby weszła dokładnie w otwory w kolbie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts