mtbmxrider Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 Witam ! Od dłuższego czasu chcę zacząć przygodę z asg. Zastanawiam się nad kupnem mojej pierwszek repliki, wyżej wymieniłem te które mnie interesują i na które mnie stać. Wśród w.w. jest cm040L która jest troche droższa od reszty i spartac - tańszy, gdyż zastanawia mnie także czy za cm40 opłaca się wydać aż 600, czy może chwilowo zakupić spartaca i najwyżej wymienić go w nieodległej przyszłości na coś naprawdę porządnego. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Nie zabijcie mnie ! :D Mój pierwszy temat. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 Z podanych wyżej moim zdaniem najlepszym wyborem będzie kałasz z serii RK. Upewnij się tylko, czy jest to wersja wykonana ze stali (jest lepszy wytrzymałościowo od ZnAl-u). Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Wersja "stalowa" kosztuje odpowiednio więcej. Osobiście z wyżej wymienionych brał bym Cymę. Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Bierz RK, lepiej wykonana, nie rozpadnie się aż tak szybko, znal rk jest lepszy jakościowo od znalu cymy. Jak masz kasę to na spartaca nawet nie patrz - plastik fantastik. Najbardziej się opłaca właśnie boyca bo stal i do tego lepsza od cymy :P Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Wersja "stalowa" kosztuje odpowiednio więcej. Kosztuje więcej, dlatego piszę, żeby szukał. Poza tym - do wersji stalowej lepiej dopłacić i mieć produkt lepszy jakościowo (dużej różnicy raczej nie ma), nie sądzisz? ;) Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Kosztuje więcej, dlatego piszę, żeby szukał. Poza tym - do wersji stalowej lepiej dopłacić i mieć produkt lepszy jakościowo (dużej różnicy raczej nie ma), nie sądzisz? :icon_wink: no właśnie tak nie za bardzo uważam, dla mnie czy to wersja stalowa czy zwykła to i tak i tak strata pieniędzy. Rozumiem, replika zapasowa, do bagażnika w razie W, ale max 400 zł. Więcej to po prostu rozbój. Quote Link to post Share on other sites
mtbmxrider Posted November 2, 2014 Author Report Share Posted November 2, 2014 Właśnie znajomi tez mi polecali rk :). Na taiwangunie jewt fajna promocja 02 ze znalu. Oplaca sie to brac za 440 ? Czy moze ten znal naprawde latwo sie kruszy? Mial ktos z Was z tym do czynienia ? Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted November 2, 2014 Report Share Posted November 2, 2014 Łatwo to się nie kruszy na pewno, to nie paroletnia cyma. Stal to nie jest, ale od patrzenia też się rozpaść nie powinno. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts