Griives Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 (edited) Witam wczoraj przyszła do mnie CM.039C z taiwangun, dzisiaj niestety już nie ma jej na stronce u nich a więc podam linczek do tej samej tylko w innym serwisie. http://gunfire.pl/product-pol-1152193306-Replika-karabinu-szturmowego-CM039C.html A więc problem polega na tym że na auto replika strzela 1/2 kulki normalnie następnie blisko.. i tak na przemian...;/ około 2 normalnie 4/7 blisko. Ku ciekawości wyjąłem magazynek i spojrzałem jak działa tłok.. Patrząc przed podajnik kulek przestrzeliwuję i pozycje tłoka są różne.. po środku podajnika, całkowicie schowany i wypchnięty... Dodam również że podpinając magazynek i go odpinając wypada 4/5 kulek z podajnika. Edited October 30, 2014 by Griives Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 30, 2014 Report Share Posted October 30, 2014 To co się porusza to dysza a ten podajnik to komora hop-up, co do wypadania kulek przy wypięciu maga to jest to zjawisko całkowicie normalne. Jeśli replika jest nowa to wyślij na gwarancje albo sprawdź najpierw na innych kulkach. Quote Link to post Share on other sites
Griives Posted October 30, 2014 Author Report Share Posted October 30, 2014 Okej, wielce dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Griives Posted October 31, 2014 Author Report Share Posted October 31, 2014 Okej dostałem odpowiedź od serwisu taiwan... Zagwostka z dyszą to jest normalne, a co do dziwoty dotyczącej kulek poinformowali mnie że należy stawić dobrze hop-up i ewentualnie nasmarować olejkiem silikonowym :) Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Aha brawo żeby hopka smarować... Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Choćby cię zmuszali, nie smaruj hopka olejem. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 31, 2014 Report Share Posted October 31, 2014 Wyjmij lufę z komorą hu (jak nic nie połamiesz i nie otworzysz GB to nie stracisz gwarancji) i zobacz czy gumka jest dobrze nałożona - może jest podwinięta czy coś i przez to źle strzela. Quote Link to post Share on other sites
adamskyyy Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 Witam na forum, podtrzymuję temat – czy udało się znaleźć rozwiązanie? W mojej replice CM.039c mam identyczny problem – kulki przy strzelaniu seriami i pojedyńczo lecą raz blisko a raz daleko ;-( Quote Link to post Share on other sites
naresss Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Kulki zmienić to raz. Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted March 20, 2016 Report Share Posted March 20, 2016 Miałem kilkanaście takich przypadków w tych AK. bardzo często winna była blokująca się dysza oraz sama komora hop up. Oddaj na serwis i nie kombinuj. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Problem leży raczej w łapaniu nieszczelności między komorą a dyszą. Sprawdź czy komora nie odsuwa się od czoła GB i czy komora jest przykręcona do lufy zewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts