Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 evolution airsfot - problem po wymianie sprężyny

Recommended Posts

Witam,

Jak w temacie , wymieniłem sprężynę w M4 (gerbox v2.) z sp120 guardera na sp130 guardera.

Wcześniej strzelało wszystko porządku . Po wymianie kulki leciały na dosłownie kilka metrów a po wystrzeleniu 40 sztuk wszystko przestało działać.Po rozkręceniu nie zauważyłem większych uszkodzeń. W momencie skręcenia ponownego gerboxa , silnik kręci zębatkami ale tłok nie wraca i słyszę tylko straszny jęk jak by właśnie zębatki od tłoka tarły się z całym systemem, dodam że ten dopychacz kulki co jest usytuowany na końcu głowicy tłoka porusza się do przodu i tyłu.

Sprężyna za długa?

Zębatki do wyrzucenia ?(chociaż nie wyglądają na zużyte)?

Można jakoś dopasować sprężynę do repliki ? Bo ta SP130 z guarder jest dłuższa z 1 cm od stockowej , co mogło być powodem zjechania zębów? SP120 jest również dłuższa ale oczywiście stawia mniejszy opór.

Edited by trajler

Jak dopasować sprężynę do repliki? Jak ją skrócisz to niebędzie już 130. Zęby mogły być zjechane już wcześniej a 130 dopełniła dzieła zniszczenia. Oczywiście nie jest to pewnik tylko moje przypuszczenie. U mnie wyglądało to tak, że replika strzelała na śmiesznie małą odległość ze zmienną prędkością kulek a jak zęby tłokowej i tłoka jakoś się zazębiły to wszystko wracało do normy. Po rozkręceniu gearboxa i oględzinach tłoka okazało się, że zęby na nim były lekko starty i to było przyczyną dziwnego strzelania.