przemo_1986 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Witam, mam problem z moim M4. Padła mi kostka stykowa. Rozkręcając GB wymieniłem od razu tłok z głowicą, dyszę i głowice cylindra ( wszystko shs). Po złożeniu tłok nie wraca do przodu, blokuje się na przedostatnim zębie. Myślałem że to przez podkładkowanie więc wyciągnąłem je tak jak było stokowo ale nic nie dało. Po włożeniu stokowego tłoka wszystko wraca do normy. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Tłok masz za wąski w środku i nie mieści się w nim sprężyna wraz z prowadnicą. Czasem tak bywa że nie wszystkie części się lubią. Quote Link to post Share on other sites
przemo_1986 Posted November 5, 2014 Author Report Share Posted November 5, 2014 Sprężyna z prowadnicą mieszczą się w tłoku. Wydaje mi się że tłok za ciasno siedzi w GB i to robi opór. Parę razy poszło po nowym przesmarowaniu prowadnicy ale znowu stanął. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Jak chcesz półśrodki to spiłuj go płaskim pilnikiem, w rowkach, a jak chcesz zrobić dobrze to wymień tłok. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted November 5, 2014 Report Share Posted November 5, 2014 Po prostu spiłuj a nie kupuj nowy, no chyba że nie masz co robić z pieniędzmi. Quote Link to post Share on other sites
przemo_1986 Posted November 6, 2014 Author Report Share Posted November 6, 2014 Pomogło. Naładowana batka i pogłębione rowki na tłoku. Dzięki ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts