wgnsy123 Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 (edited) Witam. Kupiłem niedawno Cyma 0.28 no i chciałbym się zapytać, czy to normalny, że gdy wsypie z 15 kulek, podkręce to nie strzela? Czy trzeba nasypać magazynek dość dużą ilością? Bo kulki zamierzam sobie za niedługo kupić, a chciałem sprawdzić, czy działa itp. Edited November 13, 2014 by wgnsy123 Quote Link to post Share on other sites
Kirk Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Magazynek hi-cap nigdy nie podaje wszystkich kulek jakie się wsypie do końca, także tak - trzeba ich wsypać większą ilość. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted November 13, 2014 Author Report Share Posted November 13, 2014 Dziękuje bardzo za odpowiedź :) A akumulator trzeba do końca wyczerpać i potem ładować czy jak to jest? Quote Link to post Share on other sites
Kirk Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Akumulatora nie wyczerpuj nigdy do końca. Po prostu kiedy zauważysz, że przydałoby mu się już ładowanie, przykładowo kiedy szybkostrzelność repliki wyraźnie zmaleje, to go podepnij i doładuj do pełna. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Pamiętaj też, że stockowa ładowarka ładuje póki jest podpięta do prądu, a więc trzeba pilnować czasu ładowania tak by nie przeładowaćo batki. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted November 13, 2014 Author Report Share Posted November 13, 2014 (edited) Czyli dla cymki 0.28 jaki jest optymalny czas? :icon_smile: dla akumulatora od niej. No i czy naładowany w miare akumulator może być podpięty kilka dni (na razie kulek brak) Edited November 13, 2014 by wgnsy123 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Znajdź program ASG Calc i on Ci obliczy ile czasu ładować. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted November 13, 2014 Author Report Share Posted November 13, 2014 Okej. Czy to normalne, że jeżeli przechyle magazynek to "coś" tam się rusza? Tzw. jakby to, co popycha te kulki, nie wiem jak to nazwać ;/ to przy tej dziurze, gdzie podaje kulki. Quote Link to post Share on other sites
Tomciaz Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 To coś to są kulki albo popychacz, może se pogrzechotać. W kwestii ładowania możesz też użyć mózgu. Weź pojemność baterii, przykładowo 1200mAh, podziel przez prąd ładowania transformatora, np. 100mA a uzyskany wynik pomnóż razy 1,4 i wyjdzie Ci czas ładowania w godzinach. W tym konkretnym wypadku - niecałe 17h. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted November 13, 2014 Author Report Share Posted November 13, 2014 Jeszcze do tego prosiłbym odpowiedź.. No i czy naładowany w miare akumulator może być podpięty kilka dni (na razie kulek brak) Bo chwilowo kulek nie mam, no i nie wiem czy akumulator może pozostać w cymie te kilka dni czy jak to jest.. Quote Link to post Share on other sites
burbus Posted November 14, 2014 Report Share Posted November 14, 2014 Raczej go odepnij. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted November 14, 2014 Author Report Share Posted November 14, 2014 Okej. Zauważyłem urwaną "klapkę" u magazynka cymy (stalowy hi-cap) tzw. zamiast otwierać ku górze i zamykać to po prostu wyjmuje się ją i wkłada.. - nie przeszkodzi w wkładaniu magazynka itp.? Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted November 14, 2014 Report Share Posted November 14, 2014 Weź do ręki replikę, i zobacz czy pasuje :) Jeżeli zamierzasz bawić się w ASG dłużej polecam możliwie szybki zakup ładowarki procesorowej np. Imax B6, Turnigy Accucell, czy innej pokrewnej konstrukcji. Dzięki temu nie będziesz musiał zawracać sobie głowy ładowaniem, bo ładowarka odwali brudną robotę za ciebie, a akumulator wytrzyma dłużej dzięki precyzyjnemu procesowi rozładowania/ładowania. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted November 15, 2014 Author Report Share Posted November 15, 2014 Wiem, tak czy siak w tym okresie nie będe się wybierał na jakieś strzelanki poza "trenowaniem" celności itp. - zamierzam sobie kupić w przyszłości jakiś lepszy akumulator i porządną ładowarke. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 15, 2014 Report Share Posted November 15, 2014 Wgnsy123 z uporem maniaka będę cię zachęcał raczej do trenowania pisowni. Bo z airsoftowej repliki to o celności nie ma co mówić. Raczej o kontrolowanym rozrzucie :icon_mrgreen: A o ile teraz strzelać się nie będziesz ładowarka to priorytet , bo stokową wolnoładowarką tylko zakatujesz pakiet. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted November 15, 2014 Author Report Share Posted November 15, 2014 Przepraszam, za Offtopic, ale gdzie Ty tu widzisz jakikolwiek błąd? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 15, 2014 Report Share Posted November 15, 2014 (edited) No i właśnie dlatego powinieneś się pouczyć. Witam. Kupiłem niedawno Cyma 0.28 no i chciałbym się zapytać, czy to normalny, że gdy wsypie z 15 kulek Zła końcówka Czyli dla cymki 0.28 jaki jest optymalny czas? :icon_smile: dla akumulatora od niej. Po znaku zapytania pisze się z wielkiej litery. No i czy naładowany w miare akumulator może być podpięty kilka dni (na razie kulek brak) Brak kropki na końcu zdania Jeszcze do tego prosiłbym odpowiedź.. Albo "prosiłbym o odpowiedź" albo "prosiłbym odpowiedz" (i w tym drugim przypadku nie jestem pewny czy nie powinno być myślnika lub przecinka przed "odpowiedz"). Spacja przed kropką. Bo chwilowo kulek nie mam, no i nie wiem czy akumulator może pozostać w cymie te kilka dni czy jak to jest.. Dwie kropki na końcu zdania. Okej. Zauważyłem urwaną "klapkę" u magazynka cymy (stalowy hi-cap) tzw. zamiast otwierać ku górze i zamykać to po prostu wyjmuje się ją i wkłada.. - nie przeszkodzi w wkładaniu magazynka itp.? "Tzw". = "tak zwany", a tu należałoby użyć "tzn." ("to znaczy"). Dodatkowo dwie kropki, a po nich myślnik. Przepraszam, za Offtopic, ale gdzie Ty tu widzisz jakikolwiek błąd? Wielka litera w środku zdania. Poszukać w innych tematach czy wystarczy? Ten przecinek po "przepraszam" też nie jest zbyt potrzebny, ale jak ktoś wie jak to dałby radę to obronić. Ogonków (ą, ę) się nie czepiam bo sam zapominam. Przeanalizować też inne Twoje tematy czy to wystarczy? :icon_razz2: Edited November 15, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted November 15, 2014 Author Report Share Posted November 15, 2014 (edited) Jakbym miał się czepiać kropek na końcu zdania (które także niekiedy się zapomina) to 3/4 Forum byłoby oblegane tematami dot. błędów. Z tym, cytuję: Normalny; przyznam, iż jest to błąd przez szybkie pisanie. //Koniec offtopic'a, na odpowiedzi bezsensowne nie odpowiadam. Edited November 15, 2014 by wgnsy123 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 15, 2014 Report Share Posted November 15, 2014 Niechlujstwa i bzdurnych jego tłumaczeń komentować nie będę. Ciekawe czy w szkole nauczycielowi odpowiadasz tak samo. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted November 19, 2014 Author Report Share Posted November 19, 2014 Powracam ponownie z pytaniem dość dziwnym; czy jak trzymam replikę za tylko i wyłącznie rączkę i mam ją skierowaną w przód bądź w dół to nic się nie stanie? Jak każdy kto miał w rękach cm.028 wie, że rączka jest z tworzywa. Boje się trochę trzymać ją tak tylko za rączkę - jak to jest? Można tak trzymać, nic się nie stanie, czy raczej zabronione? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 Na 100% odpadnie ci lufa. Dlatego powinieneś nie wyjmować repliki z pudełka. Wgnsy bez jaj poproszę. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted November 19, 2014 Author Report Share Posted November 19, 2014 arend - ale Forum jest stworzone też dla ludzi, którzy jeszcze nie ogarniają tego, dlatego pytam się takich, dla was: "Idiotycznych rzeczy". Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 Jeśli nie będziesz długo trzymać w ten sposób to nic się nie powinno stać. Wiele razy zmieniałem magazynek trzymając CM 028 wyłącznie za chwyt pistoletowy i nic się nie stało. Quote Link to post Share on other sites
wgnsy123 Posted November 19, 2014 Author Report Share Posted November 19, 2014 No, dziękuje Ci bardzo za krótką i szczegółową odpowiedź.. :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 Chwyt pistoletowy jest przecież po to żeby za niego trzymać. Nie masz się co obawiać, jeżeli będziesz replikę traktował normalnie to nic się ułamać nie powinno. No chyba że kupiłeś replikę AKMS w której kolba urywa się od patrzenia na nią. PS Jeżeli rzeczony chwyt telepie się w twojej replice to wykręć wkręt z dołu, potem wewnętrzną krawędź plastiku oklej jedną warstwą izolki a potem skręć. Możesz też podłożyć podkładkę pod wkręt. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts