erykxdxd Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 Witam. Czy da się, a jeśli tak to jak, zmyć farbę z repliki, która jest wykonana z ABS? Mam okazje kupić replikę, jednak kamuflaż na niej i się nie podoba, a wydaje mi się, że preparaty np aceton zniszczą plastik :-) Tak więc da się? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Spajda Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 A kupiłem kiedyś replikę pomalowaną farbą w spreju. Aceton plus szmatka dały radę. Trzeba się było mocno natrzeć, że aż paluchy bolały, ale ABS był cały i zdrowy. Tylko trochę bardziej matowy i chropowaty. Także spokojnie kup acetom, szmarka i jazda Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted November 18, 2014 Author Report Share Posted November 18, 2014 (edited) Ok dziękuje za odpowiedź :-) Z doświadczenia wiem, że nawet zmywać do paznokci potrafi trochę plastiku rozpuścić :-) Edited November 18, 2014 by erykxdxd Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 ABSu nie rozpuści. Nie mniej pozostanie taka zmatowiona powierzchnia jak opisał Spajda. Kiedyś czyściłem G36 TM a one miały lub mają nadal powierzchnie powlekaną czymś w rodzaju warstwy lakieru..? Całą tę warstwę musiałem usunąć bo się mazała pod acetonem. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 Może zamiast usuwać farbę prościej będzie pomalować na to na czarno. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 Albo ludwiczek, gąbeczka i szorujemy! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts