zaycev Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Witajcie ! Przede mną zakup nowej repliki i spośród wielu wybrałem finalistów: emke od Specna Arms SA-B04 i HK416 od GFC z całym dobrodziejstwem GF czyli mosfet, kable niskooporowe, inne zębatki itp. Interesuje mnie jak wygląda sprawa z porównaniem gearbox'ów tych obu replik oraz jak w pozostałych aspektach prezentują się oba modele ? Linki do replik: Specna Arms; http://gunfire.pl/product-pol-1152200033-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B04.html GFC: http://gunfire.pl/product-pol-1152193609-Replika-karabinu-GFG12-metal.html Z góry dzięki za odpowiedzi ;) Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Żadna z tych replik to nic wybitnego, ale GFC będzie lepsze. Quote Link to post Share on other sites
zaycev Posted November 22, 2014 Author Report Share Posted November 22, 2014 (edited) Ani nie pytałem, ani nie stwierdziłem o jakości tych replik, zapytałem tylko która z dwóch wyżej wymienionych będzie lepsza... Mimo wszystko dziękuje za odpowiedź relativy ! :icon_wink: Edited November 22, 2014 by zaycev Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 (edited) Ja mam specne (model B02) od roku i sobie ją chwalę. Chodzi bez awaryjnie. Przy zakupie wymieniłem jedynie gumkę HU, strzela także przyzwoicie, więc nie narzekam. Jakość wykonania IMO b.dobra nic się nie chwieje, nie trzeszczy, nie lata jak żyd po pustym sklepie. Tak samo jest ze spasowaniem body. Ogólnie specna jak nie masz parcia na szkło i nie chcesz działa orbitalnego z 600FPS'ami z oznaczeniami ostrej i indywidualnym numerem seryjnym i wgl. to specna jest w porządku. Replika GFC jest rebrandem bodajże JG, w środku masz wymienione części i mosfet na starcie (nie wiem ile jest on wart ale prawdopodobnie jak nie podłączysz reaktora łukowego to będzie żyć). Podobnie jak w specnie, jak nie będziesz robić z tego działa orbitalnego, kopać rowów, wywarzać drzwi itp. to replika będzie żyć. I masz tu gwarancje na 2 lata. Tu raczej wybierz to co Ci się podoba bardziej. Edited November 23, 2014 by Vender Quote Link to post Share on other sites
GSoft Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 Gfg powinno być lepszym wyborem, bo specna to tylko dobry marketing i przeciętna chińska replika, gfg to rebrand jg, które w swojej 5. generacji są "lepszym chińczykiem"... Quote Link to post Share on other sites
=Berserker= Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 (edited) Jestem obecnie w posiadaniu GFG12 i bardzo polecam. Replika sprawdza się fenomenalnie zarówno latem jak i w zimie. Nie zapycha się, nie ma problemów z hopkiem (na początku trochę wykręcała w prawo, ale po wystrzelaniu iluśset kulek wszystko wróciło do normy). Mogą pojawić się problemy z płytką selektora, raz już była w serwisie, ale po tamtej wizycie nie było potrzeby, żeby wracać :icon_wink: Wsadziłem do niej przedłużkę lufy zewnętrznej i lufę precyzyjną 6.02 Guarder. Ma bardzo przyzwoite skupienie i tnie jak kosiarka :icon_wink: musisz uważać na stopkę kolby bo już raz ją zgubiłem i nie wynikało to z wyłamywania drzwi kolbą :icon_wink: Replika jest bardzo ładnie spasowana. Wiem, że zaraz mogą pojawić się jakieś sprzeciwy, ale ja dostałem replikę z bardzo dobrym spasowaniem elementów. Nie ma przerw, szpar, wszystko siedzi pewnie na miejscu. Polecam więc i pozdrawiam serdecznie :icon_smile: P.S Co do MOSFETu to sprawdza się bardzo fajnie. Podłączyłem pod niego 9,6 1600 mAh (stock to 7,2 1200 chyba) i śmiga bez przepaleń, siecze z dużym ROFem, a bateria wystarcza na długi czas (strzelanka 7h i dłużej to pikuś) Edited January 10, 2015 by =Berserker= Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts