Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 ACOG to co? Ile ja już wersji tego widziałem... I luneta 4x i kolimator 1x a z działającym światłowodem to tyle co kot napłakał. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 ACOG to luneta celownicza z powiekszeniem zależym od modelu, od 1,5 do 6x. Nie ma czegoś takiego jak kolimator ACOG, to jedynie niekoszerna śmiechowa fanaberia chińczyków. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 ACOG-ów jest sporo, różnią się często kształtem, długością czy sposobem zasilania. (Nie wszystkie maja światłowód). Ale godnych replik jest niewiele. A najczęściej przynajmniej kształtem nawiązują do wersji 4x32. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted November 21, 2014 Report Share Posted November 21, 2014 Tutaj masz najtańszy nadający się do czegokolwiek kolimator: http://www.taiwangun.com/celownik-kolimatorowy-1x35-acm?from=listing&campaign-id=19 Wygląda jak kawałek pomalowanej na czarno rury od kibla ale spełnia swoją rolę i działa całkiem nieźle. Jak chcesz to są też większe wersje ale ja (jak zapewne większość osób) preferuję niewielkie kolimatory. Tutaj masz całkiem niezły kolimator otwarty: http://www.taiwangun.com/kolimator-otwarty-tactical-4-reticle-sight-acm?from=listing&campaign-id=19 Poczytaj sobie w dziale/temacie o kolimatorach czy wolisz mieć zamknięty czy otwarty. Pamiętaj też, że może on zostać zbity przez kulkę więc dobrze jest mieć jakąś osłonę. Ten konkretny model kolimatora ma taką zaletę że w przeciwieństwie do innych ze swojej kategorii cenowej ma bardzo "nieruchomą" kropkę - oznacza to, że nie musisz się aż tak dokładnie składać do strzału, jak w przypadku innych tanich kolimatorów, bo kropka będzie na celu nawet jak odchylisz lekko głowę od osi lufy. Bardzo fajna sprawa, szczególnie kiedy liczy się szybkość. Quote Link to post Share on other sites
pencammm Posted November 24, 2014 Author Report Share Posted November 24, 2014 Postanowilem kupic rk-02 i z czasem ja ulepszyc :) dzieki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 i słuszna decyzja. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts