Ardici Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Siemanko mam do was pytanie wie ktoś może jak jest z kompatybilność magazynka. http://wojsko.com.pl/product_info.php?products_id=1537 z RK-02? Posiadam te replikę i planuje zrobić z niej coś co można powiesić na ścianie w przerwach od strzelanek i nurtuje mnie czy taki magazynek się zatrzaśnie prawidłowo? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 (edited) Nie, nie zatrzaśnie się on prawidłowo. Szczęki trzymające amunicję nie wejdą do korpusu - będą wadzić o gearbox. Pytanie do Ciebie - po co podpinać mag 7,62 do repliki, która odwzorowuje broń o kalibrze 5,45? Bo obcięciu szczęk jest możliwe zatrzaskiwanie takiego magazynka w celach dekoracyjnych. Można go nawet przerobić na działający magazynek airsoftowy. Edited November 26, 2014 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted November 26, 2014 Author Report Share Posted November 26, 2014 Rozumiem w takim wypadku chyba kupie 2 metalowe midy do od cymki wyjdzie w sumie na to samo ;p Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Jeśli mówisz o midach tego typu: http://www.taiwangun.com/img/imagecache/ddcd0c14b3709f1c8e97bdf2c7a607faddda145d.jpg To nawet będzie to w jakimś stopniu "odpowiednie względem ostrego odpowiednika." Quote Link to post Share on other sites
Ardici Posted November 27, 2014 Author Report Share Posted November 27, 2014 Takie właśnie zamówiłem i oczekuje już na paczuszkę Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 @senku Istniej coś takiego jak AK 103. Ja w swoim RK mam tylko i wyłącznie magi pod 7.62. Kwestia gustu, nie jest to błędne. Za to paskudnie wygląda mag pod 5.45 w zwykłym AK albo AKMS. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts