Drako Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Temat jak juz wspomniano pojawial sie wczesniej i byl dyskutowany. Po czesci zgadzam sie z Foka ale... no wlasnie... Pewnie czesc z was slyszala co sie stalo w Anglii. Airsoft zostal zakazany a koronnym powodem bylo to ze dzieciaki biegaja z ASG po ulicach a to grozi smiercia z reki policjanta ktory myslal ze to prawdziwa bron. Aktualnie w Polsce nie ma ograniczen jesli chodzi o ASG ale wkrotce moga sie pojawic. Pojawia sie pytanie czy mozna temu jakos zapobiec. Na to odpowiedzi nie znam ale dostrzegam pewien problem... jesli starsi gracze, znajacy reguly obowiazujace w naszym malym swiatku, zaczna odstawiac tych mlodych na bok, bo to jeszcze "gowniarze" i nie beda pozwalali im uczestniczyc w strzelankach, to moze tylko pogorszyc sprawe. No bo jesli my nie bedziemy z nimi grali, a na forum bedziemy sie z nich wysmiewac, to oni przestana odwiedzac to forum, gdzie moga sie zapoznac z pewnymi zasadami, a z gunami wyjda sie postrzelac z kolegami na ulicy... No i od tego momentu o klopoty nie trudno. Takie moje trzy grosze. PS. Zeby nie bylo niejasnosci, jestem pelnoletni. Link to post Share on other sites
CdRom Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Mądrze gadacie Drako Młodzierz w tym wieku ( 12/16 Lat ) Dzieli się na odpowiedzialnych ( mniejszość ) i nieodpowiedzialnych ( Większość ) Z tym, że ta większość jest bardziej widoczna i nieodpowiedzialna. A ta mniejszość jest skryta i odrzucona przez społeczeństwo ( rówieśników ) tak się dzieje z większością ( sam tego doświadczam ) nie są akceptowani i uciekają się do nietypowych sportów, które odzwierciedlają ich zainteresowania. Przez te ich "nowe hobby" czują się lepsi "wyluzowani" i co najważniejsze szczęśliwsi zapominaja o złym brudnym, szarym świecie, który ich krzywdzi na codzień TEN TEKST NIE JEST O WSZYSKICH MŁODYCH SPOKOJNYCH ALE O TEJ CZĘŚCI DO KTÓREJ JA NALEŻE I KTÓRA RACZEJ "PRZYCHODZI DO ASG" Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Dzisiaj wracając do domu, jade moją osiedlową uliczką, przede mną renault clio, z tylnej lewej szyby wystaje ręka z giwerą z kiosku... No ludzie kochani :roll: Za chwile wychiliła się gęba, i co? Oczywiście jakiś małolat, 12-13 lat z uśmiechem na ryju... Link to post Share on other sites
CdRom Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 No wątpie chyba że jakiś idiota Takie rzeczy to może do 10 lat a wyżej to już bez przesady albo poprostu dziecko wdomu siedziało przez 12 lat i niewie co się dzieje Nawet jednego takiego znam Przykra sprawa Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Tutaj też ten problem był poruszany : http://www.airsoft-extreme.pl/forum/topic....sp?TOPIC_ID=884 Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Niechce wspominać o paradzie miłości kilku młodszych nastolatków z giwerami po jednej z ulic Gdańska. Nie dosć ze ich widok przerazajaco mnie rozbawil to zachowanie jednak i brak rozsądku załamał. A potem jeden z drugim sie na forum pyta czemu niemogą sie z nami strzelać. Link to post Share on other sites
CdRom Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Wilk twoja wypowiedz mówi to co ja chciałem ale mi się niechciało powiedzieć Oto właśnie chodzi Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 12, 2005 Report Share Posted August 12, 2005 Niech sobie malolaty zalatwia pelna osobowosc prawna w jakis sposob i bedzie tiptop, moga sobi enawet prosto do oczu walic petardami, mnie to jebie. Na dobranoc krzeselko, o: Link to post Share on other sites
Recommended Posts