ŚwiętySPAP Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Witam, Niedawno trafiła do mnie kamizelka Janysportu model zaprojektowany i szyty wyłącznie dla WR KSP. Można śmiało powiedzieć, że kamizelka to biały kruk, a na rynku cywilnym pojawia się niezwykle rzadko. Mój egzemplarz jest już niestety trochę wysłużony, ale ze względu na wartość również mocno kolekcjonerską nie chciałbym się jej pozbywać, a wręcz przeciwnie, chciałbym ją odrestaurować jeśli to dobre słowo w tym przypadku. Myśle, że dla ludzi zajmujących się tym profesjonalnie takie poprawki nie będą wielkim wyzwanie. Jedyne na czym mi zależy to na PROFESJONALNEJ robocie. Tak jak wcześniej zaznaczyłem to bardzo rzadka kamizelka i chcę by była to bardzo dobra robota, dorównująca oryginałowy w kwestii kolorystyki, materiałów, jakości szycia. Sam nie orientuje się wgl. w temacie, ale Wy na pewno macie większe rozeznanie. Jest firma/ domorosły producent, który podjąłby się wykonania poprawek? Chodzi dokładnie o takie rzeczy: - wszycie nowych rzepów w miejsce starych - mocno wysłużonych - przeszycie nowych taśm molle w niektórych miejscach, gdzie stare już mocno się powyciągały - Wszycie nowych gum/ ściągaczy w miejsce starych mocno powyciąganych - wszycie na ramionach nowych patek antypoślizgowych w miejsce starych lekko nadprutych. Reszta konstrukcji jest nienaruszona i ma jedynie lekkie zmechacenia. Jestem świadom, że za jakość się płaci wiec rozumiem, że za 50 zł tego nie zrobię. Dlatego proszę Was o propozycje i pomysły. Chodzi dokładnie o ten model kamizelki ( real foto mojego egzemplarza wrzuce jak dorwę się do aparatu lub jak będzie wyraźna potrzeba): http://s156.photobucket.com/user/Juszi/media/portal_KSP_2009_01_14_terror_piasto.jpg.html?t=1231934682 Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 pawelec84, zapytaj, może poradzi - koleś szyje szpeje pod NSW, mam jego wyroby - lepszych nie znajdziesz. Pytanie tylko, czy znajdzie czas, bo mówił, że jest zajęty do stycznia przynajmniej. Dlatego musisz się dowiedzieć sam. PS. Jest tutaj na forum z tego co orientuję. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Przeszycia o które prosisz będą wymagały rozbebeszenia całej kamizelki - zdajesz sobie z tego sprawę ? Quote Link to post Share on other sites
ŚwiętySPAP Posted December 25, 2014 Author Report Share Posted December 25, 2014 Mimo, że jestem laikiem w temacie to tak. Dlatego badam temat czy gra warta świeczki. Mam czas, nie muszę tego mieć na już, ale zależy mi na tym żeby kamizelka wyglądała ''jak nowa''. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Uderzył bym wtedy do Pawelca i do Janysportu - być może naprawią Ci to. Z prywatnych krawców - do Super'a też możesz pisać, chłop z jajami. Nie wiem czy ktoś inny zrobi to tak jakbyś chciał. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Facebook-> Spearpoint. Pogadaj, może się zgodzi. Szpej szyty lepiej niż pawelca i to o wiele lepiej. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Jest wielu co szyje lepiej, ale pytanie czy się będzie opłacać. Zadzwoń do Janysa - przedstaw systuacje, nawet nowa wyjdzie Ci taniej niż na siłę odnawiania starego zajechanego sprzętu. Quote Link to post Share on other sites
archenemy1985 Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 (edited) Facebook-> Spearpoint. Pogadaj, może się zgodzi. Szpej szyty lepiej niż pawelca i to o wiele lepiej. Miałeś porównanie Spearpointa i Pawelca w ręce? Ew po czym to stwierdziłeś? A po za cytowanym tekstem Świętemu przedstawiłem ile jest przy tym roboty, pytanie również poszło do mnie. Szmerglu z odszyciem nowej , w sensie opłacalności masz rację. Natomiast ŚwiętemuSPAP zależy mieć oryginał, również musi liczyć się z tym że część materiałów może nie być już produkowanych i odnowienie w 100% kamizelki graniczy z cudem. Edited December 26, 2014 by archenemy1985 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts