czoper00 Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Witam, Jestem nowy w temacie ASG więc chcę się poradzić doświadczonych :icon_biggrin: Zamierzam kupić replikę MP5. więc moje pytanie, które MP5 lepsze CA, czy CYMY? http://www.militaria...952-sklepy.html http://gunfire.pl/pr...wego-CM041.html http://gunfire.pl/pr...wego-CM049.html Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Bierz CA, jakkolwiek na nie nie psioczyć to jakiś poziom trzyma. Cymka szczególnie 49 po wyrzuceniu ebb też jest dobra i opłacalna. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Moim zdaniem classic army. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Nie sądziłem że tak kiedyś napiszę, ale Cyma bez dwóch zdań. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 CA jest fajne, ale zdecydowanie nie za taką cenę. Mam i jestem zadowolony, ale nówki bym w życiu nie kupił. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 (edited) Cyma tylko i wyłącznie. Replika jest popularna - dużo jest więc części zamiennych, choć z drugiej strony po raz kolejny przytoczę przykład swojej mp5 cm.049j, która już dwa lata chodzi bezawaryjnie (stock na lipo). Moje przygody z CA uświadczyły mnie w przekonaniu, że CA to dobrze wyglądający (choć nie zawsze) chłam nie wart swojej wygórowanej ceny, który nie oferuje nic czego nie oferowałaby replika cymy. Tylko jedna drobna uwaga - polecam Taiwangun jak sklep, bo poziom obsługi w gunfire często urąga standardom cywilizowanego sklepu. Edited December 24, 2014 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Miałem dwie mp5 tki cymy - K i J. Nie mogłem złego słowa na nie powiedzieć. Po wyjęciu z pudła strzelają bardzo fajnie, cena też jest ok. Znajomy ma mp5sd CA i też chwali. Więc jeśli nie zależy Ci szczególnie na markowej replice , lub po prostu chcesz troszku zaoszczędzić to bierz Cymę. Zaoszczędzoną kasę możesz przeznaczyć na magazynki, akcesoria czy jakiś lekki tuning. Quote Link to post Share on other sites
czoper00 Posted December 25, 2014 Author Report Share Posted December 25, 2014 Dzięki wielkie wszystkim za porady. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Mógłbyś jeszcze napisać co wybrałeś. Quote Link to post Share on other sites
czoper00 Posted December 25, 2014 Author Report Share Posted December 25, 2014 Raczej skuszę się na CYMĘ, a za pozostały fundusz zainwestuję w porządne google. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 To od razu polecę ess nvg Quote Link to post Share on other sites
czoper00 Posted December 27, 2014 Author Report Share Posted December 27, 2014 Witam, Próbowałem znaleźć, ale ciężko z tym. Jakie oporządzenie najlepsze do CQB? Głównie chodzi mi jaka kamizelka taktyczna się do tego nadaje, ale wszelkie inne rady również chętnie przyjmę :icon_biggrin: Tematy połączone. Następnym razme proszę dokładniej zapoznać się z regulaminem. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Nada się KAŻDA kamizelka, nawet kultowa wśród rybaków kamizelka marki "Bomber". Nie ma czegoś takiego jak "idealne oporządzenie do XYZ" bo każdemu leży coś innego. Ja bym brał coś prostego i niskoprofilowego chest w stylu D3 Haleya plus pas/rękaw w stylu hsgi battlebelt, ale równie dobrze może to być i RRV/pasoszelki/ciras. Popatrz co ludzie noszą na strzelance, przemyśl co chcesz nosić przy sobie i wtedy uderzaj do odpowiedniego tematu (konfiguracja oporządzenia). Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Do cqb wskazana jest dodatkowa ochrona twarzy, jak np. maska druciana potocznie zwana "stalker", oraz ochraniacze na kolana/łokcie z uwagi na możliwość nieplanowanego kontaktu ze ścianą/podłogą. Nie ma za to różnicy, czy pójdziesz w interceptor body armor, czy pasoszelkach bo balistyka nie jest liczona w asg. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts