Gr4b4rz Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Witam. Tak po raz kolejny moja replika nawala.. Jak wcześniej był problem z stykami od GB tak teraz znów pewnie coś z prądem a mianowicie będąc dziś na strzelance postrzelałem sobie 5 minut :) po czym moja replika przestała funkcjonować (jak gdyby się rozładowała) rozebrałem ją i sprawdziłem styki przewodów po dociśnięciu ich do siebie sprawdzeniu bezpiecznika itp itd ruszyła ale po chwili znów cisza. wziąłem od kumpla baterie 1200MaH (stokową) na Lipo 7,4V bodajże 1400. i Cud ożyła, znajomy mówił że to może być wina przewodów. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? wymienić kable i kupić lipo? Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Też myślę, że coś z przewodami. I sprawdź akumulator twój (okablowanie jak się trzyma). Jeśli masz stockowe kable to wymień, nie zaszkodzi na pewno :-) I sprawdź czy jak wymieniałeś te styki w GB, czy są dobrze przylutowane. Ps: Dość dziwnie i niedokładnie opisałeś co się stało. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted January 3, 2015 Author Report Share Posted January 3, 2015 (edited) Faktycznie walnąłem się w poście. Chodzi o to że mając stockową baterie karabin nie działa a gdy sprawdzałem na Lipo karabin ożył teraz gdy mam znów stockową i giwera nie działa. Kumpel powiedział że bateria Lipo ma czegoś więcej ( amperów? nie znam się na elektryce) i stwierdził że na stockowych kablach moja bateria nie będzie działać ale na niskooporowych kablach i z lipo będzie śmigać całkiem nieźle. Edited January 3, 2015 by Gr4b4rz Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted January 3, 2015 Report Share Posted January 3, 2015 Kupić LI-Po i wymienić kable Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 (edited) każdy stockowy akku musi działać na stock kablach. Wygląda na walniety akku. Sprawdź swoj u kolegi w replice. Sporo to podpowie. Tak ma wieksza wydajnosc pradowa. Swoja droga sprawdz okablowanie w akku, może tam leży problem. Edited January 4, 2015 by erykxdxd Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 HM mam tę replikę od ponad roku, na pewno wywal od razu stokową baterie ona do niczego się nie nadaje. Wymień kable na nisko oporowe i kup sobie lipola 7,4V 1400MAH, ta pod dekiel pasuje idealnie: http://gunfire.pl/product-pol-1152198565-Akumulator-Redox-LiPo-1400-mAh-7-4V-20C.html Jeszcze przyda się mosfet i na pewno będziesz miał po problemie. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted January 4, 2015 Author Report Share Posted January 4, 2015 Gdzie dostanę najtaniej mosfet? bo ceny niezłe wołają za nie.. Quote Link to post Share on other sites
jarekfn Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 (edited) Rozejrzyj się po sklepach już dobry mosfet kupisz za mniej więcej 50 zeta, jeśli masz trochę zdolności manualnych można go sobie zrobić samemu. Ja wzorowałem się z tej strony http://wru.org.pl/ra...fet/mosfet.html działa i spełnia swoje zadanie, koszt części wyszedł mnie około 15 zeta już dobrze nie pamiętam bo było to prawie rok temu. Edited January 4, 2015 by jarekfn Quote Link to post Share on other sites
erykxdxd Posted January 4, 2015 Report Share Posted January 4, 2015 (edited) Możesz zrobić. Tranzystor Irf3205, kable nisko-oporowe oraz rezystory (najtańsze ze wszystkiego) czyli 5zł+4zł+2zł i masz nawet zapas na 2 replikę. Jak coś służę pomocą. Edit: Jeszcze 2lub 3 x Dean-T :-) - ok 1zł za sztuke, liczmy 3,50zł Edited January 4, 2015 by erykxdxd Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts