Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Wiec tak zebatki dobrze są już podkładkowane , każda zębatka dobrze przylega nie za ciasno , nie za lekko . Głos może nie jest mega cicho ale zębatki dobrze się zazebiają nie ma tak że smyrają sie końcówkami , ale jest problem taki teraz że wszystko hula lecz nie na SP130 tylko na stokowej sprężynie, silniczek chyba nie daje rade naciągać go do końca . Może Panowie doradzicie jaki silniczek ? Znalazłem tez na Gunfire taki dosyć tani moze sie nada?

http://gunfire.pl/pr...0-Standard.html

taki dźwięk samych zębów , nie jest to idealne , ponieważ albo taki trafił mi sie chinol albo nie wiem 4h podkładowaliśmy , mnóstwo kombinacji i ta była najbardziej optymalna ponieważ zęby były w najlepszej pozycji względem siebie i brzmiały no jakby to powiedzieć najciszej : )

http://www26.zippysh...82845/file.html

wiadomo to nie taki dźwięk jak tu

ale zauważyliśmy że tak chrobocze zebatka silnikowa bo podłączaliśmy samą z silniczkiem i ona wydawała taki dźwięk, przeróżne kombinacje z nią były i nadaj taki dźwięk wydawała. Edited by piecia10

Sprawdź czy środkowa nie zachacza o łożysko lub szpary w szkielecie bo już jest naprawde nieźle tylko coś odrobinę trze.

Ewentualnie jeśli nie mógł byś znaleźć przyczyny to montuj zębatki po kolei i sprawdź kiedy dźwięk się pojawia, czyli najpierw sama silnikowa i silnik, potem silnikowa, środkowa i silnik, a na sam koniec wszystkie.

Edited by zajcu97

ok sprawdzimy to ale już nie dziś : ) bo za dużo jak na jeden dzień ; P tylko rozczarowałem się że nie naciąga sprężyny 130 . A wszystko ładnie już działa , zdjąłem tylko pierwszą gumkę z głowicy tłoka i ładnie jeździ bo wcześniej na 2 gumkach ciężko wchodził do cylindra : )

Sprawdź czy środkowa nie zachacza o łożysko lub szpary w szkielecie bo już jest naprawde nieźle tylko coś odrobinę trze.

Ewentualnie jeśli nie mógł byś znaleźć przyczyny to montuj zębatki po kolei i sprawdź kiedy dźwięk się pojawia, czyli najpierw sama silnikowa i silnik, potem silnikowa, środkowa i silnik, a na sam koniec wszystkie.

no właśnie taki dźwięk wydawała silnikowa :) ale próbowaliśmy różnych kombinacji i ciągle dźwięk taki sam a nawet głośniejszy , wiec udało sie tylko lekko to wyciszyć .

Sprawdzałeś czy zębatki kręcą się luźno? (po mocnym pchnięciu śrubokrętem tłokowa powinna wykonać okł 2 obroty gdy wszystkie 3 siedzą razem). Jeśli na pewno nigdzie nie będzie zbędnego tarcia to już wina silnika.

tak kręciliśmy śrubokrętem wykonała spokojnie 2 obroty, lekko bez tarcia, były takie luzy bardzo małe ale nie za duże ,

No to raczej silnik, poszukaj na komisie a&k na neodymach z niebieskim tyłem. Aktualnie do tych sprężyn to najlepsze rozwiązanie cena-jakość.

właśnie tez tak myśle że to silnik, bo od kiedy ją kupiłem ona tak chodziła jak by rozładowywała sie bateria, a mam lipola 7,4 dobrze śmiga. A po dzisiejszej operacji naciąga tylko stokową sprężyne a sp130 guardera tylko do połowy cofnie i stoi

Możesz zainwestować w chiński neodym bo to i tak replice wyjdzie na dobre. Jak będzie widoczna poprawa i bateria będzie długo trzymać to znaczy że silniczek boya nie ogarniał, jeśli będzie chodzić jako tako i rozładuje dość szybko baterie to gdzieś będzie opór.

Możesz zainwestować w chiński neodym bo to i tak replice wyjdzie na dobre. Jak będzie widoczna poprawa i bateria będzie długo trzymać to znaczy że silniczek boya nie ogarniał, jeśli będzie chodzić jako tako i rozładuje dość szybko baterie to gdzieś będzie opór.

a ten silniczek sie nie nada co z gunfire wysłałem ?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...