skaut413 Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Ostatnio zastanawiałem się w jaki sposób dociażyć taką replikę http://gunfire.pl/product-pol-1152204034-Replika-helmu-Ballistic-ATC-FG.html Kopia waży ok 750g a oryginał 1200g. Macie jakieś rozwiązania w tym temacie? Patenty? Myślałem nad wydrążeniem elementów ze styropianu i zamontowaniu tam ciężarków ołowianych. Problem polega na tym jak to rozłożyć aby wyważenie było dobre. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Pytanie - po co? Załóż przeciwwagę + żurawia + gogle + marker strobo + np. HL-1, albo jakiegoś MPLSa, i będzie dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted January 11, 2015 Report Share Posted January 11, 2015 Ja myślałem nad blachą w miejscu gdzie nie ma styropianu i pomalowaniu, ale nie spieszy mi się do tego. Quote Link to post Share on other sites
skaut413 Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 Dociazenie repliki montażem do nokto jest srednio milsimowe... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Pokrowiec+jakieś dociążenie pod pokrowcem? Quote Link to post Share on other sites
skaut413 Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 Chodzi dokladniej o dociazenie skorupy dzieki czemu helm-bez dodatkow- ma wage orginalnego i nada sie do symulacji. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Nie chciałbym dostać w łeb ciężarkiem włożonym przez siebie "celem dociążenia" w razie zderzenia z twardą powierzchnią... Te FASTy nie są za bardzo wdzięczne do takich modyfikacji. Byli tacy co chcieli wnętrze wykładać warstwami kevlaru, byli też tacy co mieli inne dzikie pomysły... kończyło się zakupem wersji "aramidowej". Quote Link to post Share on other sites
skaut413 Posted January 29, 2015 Author Report Share Posted January 29, 2015 Jezeli zastosukesz oddzielnie przyklejone ciezarki po 5 gram to mozesz jako tako wywazyc replike oraz jak odpadną to sie wysypią z repliki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts