Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Który z tych zestawów ?

Recommended Posts

Siemka jako że mam zamiar zacząć bawić się w ASG a w ogóle sie na tym nie znam znalazłem pare zestawów (używanych) na tablicy i prosze o doradzenie który wziazc i ew. co do niego dokupić.

olx.pl/oferta/zestaw-asg-ak47-cm-028-mundur-flecktarn-kamizelka-czapka-akcesoria-CID767-ID7rGaP.html#0c124761f8

olx.pl/oferta/wyprzedaz-zestaw-asg-m4a1-zamiana-ps3-x360-CID767-ID7hHjX.html#0c124761f8

olx.pl/oferta/sprzedam-lub-zamienie-caly-zestaw-asg-za-androjda-CID767-ID8oRs9.html#0c124761f8

olx.pl/oferta/zestaw-2-asg-g36-cyma-okazja-CID767-ID7QXFH.html#0c124761f8

olx.pl/oferta/zestaw-asg-g36-cyma-warto-CID767-ID7QUE1.html#989630c8b6

Z gory dzieki za pomoc ^^

Edited by Azizi

Po pierwsze - nie polecamy z zasady replik używanych dla nowych graczy. To loteria. Poza tym to skoro stać Cie na zestaw za 1000zł to kup porządną, nową replikę, a do tego dobrą, atestowaną ochronę oczu i do tego ewentualnie jakieś dodatki (mundur, batka LiPo i ładowarka itd.).

Po pierwsze - nie polecamy z zasady replik używanych dla nowych graczy. To loteria. Poza tym to skoro stać Cie na zestaw za 1000zł to kup porządną, nową replikę, a do tego dobrą, atestowaną ochronę oczu i do tego ewentualnie jakieś dodatki (mundur, batka LiPo i ładowarka itd.).

Mam ps3 na zamiane wiec moglbym sie wymienić. Ono jest warte ok. 500 zł wiec mógłym sie wymienić za ten zestaw z M4 albo kupić coś do 500 zł .... Ale byłoby chyba ciężko bo chciałbym jeszcze jakis kompletny mundur

Dobra wymyśliłem takie coś .... choć nie wiem czy to wypali.

Wezme cały ten zestaw olx.pl/oferta/wyprzedaz-zestaw-asg-m4a1-zamiana-ps3-x360-CID767-ID7hHjX.html#0c124761f8

do tego hełm : http://olx.pl/oferta/helm-mich-m-i-c-h-2000-asg-oliwkowy-okazja-gratis-CID767-ID8kmyl.html#c097fd7368

a stąd : olx.pl/oferta/zestaw-asg-g36-cyma-warto-CID767-ID7QUE1.html#989630c8b6

, cały mundur, google, czapke pokrowiec na helm huste kominiarke i tyle wystarczy ? Czy coś jest nie tak/ o czmys zapomnialem

Dwa błędy. Gogle, a nie google (Google to taka firma), ale to średnio istotne. Ważniejsze jest to, że NIC nie wiesz o goglach z tego zestawu. Sprzedający napisał, że są nowe i oby takie były bo używana ochrona oczu to spore ryzyko.

Jednak najważniejsze jest to, że NIC nie wiesz o atestach, a to oznacza, że gogle mogą rozpaść się od podmuchu wiatru.

Krótko - daruj sobie te gogle bo możesz mieć ksywę pirat.

Obdzwoniłem wszystkich sprzedawców i któremuś zawsze coś nie pasuje :_: W takim razie od nowa ....

AK 47 : http://olx.pl/oferta/ak-47-kalashnikov-asg-replika-akcesoria-i-kulki-CID767-ID7EQA1.html#26e03201b1

Kamizelka itp. : http://olx.pl/oferta/asg-zestaw-kamizelka-taktyczna-helm-CID767-ID8l8Ch.html#0bdefb0a97

gogle te co wyżej i do tego dol munduru. Może być ?

Mam wrażenie, że zaczynasz trochę, za przeproszeniem, od dupy strony.

Powiedz jaki masz budżet (ew. jaki możesz mieć jak np. sprzedasz konsolę) to doradzimy coś pewnego, a nie repliki niewiadomego pochodzenia w niewiadomym stanie z olx'a.

budżet 500 zł po sprzedaniu konsoli ( jutro sprzedaje ) To bardzo mało dlatego wydziwiam, wiekszego budżetu długo nie bede miał ...

No to trochę propozycji się znajdzie, choćby najtańszy http://www.taiwangun...&campaign-id=19 + ochrona oczu, minimalnie wyjedziesz ponad budżet ale będziesz miał fest replikę (i co najważniejsze, nową i z gwarancją!!!) a resztę dokupisz z czasem. Zresztą pewnie zaraz lepiej zorientowani koledzy coś Ci dalej podpowiedzą :icon_smile:

Edited by hindus

No to trochę propozycji się znajdzie, choćby najtańszy http://www.taiwangun...&campaign-id=19 + ochrona oczu, minimalnie wyjedziesz ponad budżet ale będziesz miał fest replikę (i co najważniejsze, nową i z gwarancją!!!) a resztę dokupisz z czasem. Zresztą pewnie zaraz lepiej zorientowani koledzy coś Ci dalej podpowiedzą :icon_smile:

Tak ale mundu kamizelka i gogle to dodatkowe pare stów.

A nie lepiej to ? :D

http://www.taiwangun.com/cm-028c?from=listing&campaign-id=14

Edited by Azizi

Podchodzisz do sprawy jak większość zielonych - muszę mieć mnóstwo pierdół by wyglądać jak pro uber komandos. To częste i to nic złego - sam tak miałem. Potrzebujesz trzech rzeczy - ochrony oczu, repliki i kulek. Dlatego proponowałbym zestaw:

RK o którym pisał Hindus (względnie Cm 028, ale o różnicach później), Uvex I-vo, które wspomniał Argawen oraz kulki 0,25 (najlepiej marki G&G).

To już umożliwia zabawę i to świetną. JEŻELI zostały pieniądze i jeżeli czuje się, że coś więcej jest potrzebne to kupuje się mundur (Flecktarn lub DPM można wyrwać za 50zł) lub inne rzeczy w zależności od potrzeb (magazynki, lepszą batkę, kamizelki). Nikt nie będzie się z Ciebie śmiał jeśli będziesz na początku biegał w jeansach, a potem w mundurze, ale bez kamizelki.

Sprawa z RK, a CM 028 jest taka, że w stocku (bez tuningu) oba strzelają na podobnym poziomie (raz lepiej strzela RK, a raz lepiej Cyma - zależy od egzemplarza). RK jest ładniejsze zewnętrznie i lepiej zewnętrznie wykonane. Jednakże wydaje się, że częściej usterki dotykają właśnie Boyi, a nie Cymy. Jeśli wybierzesz Cymę to pamiętaj by nie brać wersji B i S - kolba się ułamie.

Podchodzisz do sprawy jak większość zielonych - muszę mieć mnóstwo pierdół by wyglądać jak pro uber komandos. To częste i to nic złego - sam tak miałem. Potrzebujesz trzech rzeczy - ochrony oczu, repliki i kulek. Dlatego proponowałbym zestaw: RK o którym pisał Hindus (względnie Cm 028, ale o różnicach później), Uvex I-vo, które wspomniał Argawen oraz kulki 0,25 (najlepiej marki G&G). To już umożliwia zabawę i to świetną. JEŻELI zostały pieniądze i jeżeli czuje się, że coś więcej jest potrzebne to kupuje się mundur (Flecktarn lub DPM można wyrwać za 50zł) lub inne rzeczy w zależności od potrzeb (magazynki, lepszą batkę, kamizelki). Nikt nie będzie się z Ciebie śmiał jeśli będziesz na początku biegał w jeansach, a potem w mundurze, ale bez kamizelki. Sprawa z RK, a CM 028 jest taka, że w stocku (bez tuningu) oba strzelają na podobnym poziomie (raz lepiej strzela RK, a raz lepiej Cyma - zależy od egzemplarza). RK jest ładniejsze zewnętrznie i lepiej zewnętrznie wykonane. Jednakże wydaje się, że częściej usterki dotykają właśnie Boyi, a nie Cymy. Jeśli wybierzesz Cymę to pamiętaj by nie brać wersji B i S - kolba się ułamie.

Myslalem ze mundur i kamizelka to podstawa .... W takim razie biore CM.028C 2x2k kulek 0,25g, i te gogle co prawda dopiero za jakiś czas ale taki mam plan ;) Dzieki za pomoc

Mundur faktycznie się przydaje, ale miałem kiedyś kumpla, który groszem nie śmierdział. Z munduru miał tylko kurtkę we Flecku (i pod koniec naszej znajomości również czapkę BW). Na "dole" nosił zwykłe, stare, niepotrzebne już niebieskie jeansy. Mimo to bawił się świetnie i mimo braków w kamuflażu nie był mięsem armatnim.

Kamizelka jest przydatna gdy ma się co w niej nosić. Ty zaczynając przygodę będziesz miał jeden magazynek w replice, wodę czy bułkę będziesz mógł zostawiać na respie - na małych strzelankach będziesz tam dostatecznie często by nie paść z głodu. Ewentualnie możesz to próbować upchnąć po kieszeniach.

Mundur faktycznie się przydaje, ale miałem kiedyś kumpla, który groszem nie śmierdział. Z munduru miał tylko kurtkę we Flecku (i pod koniec naszej znajomości również czapkę BW). Na "dole" nosił zwykłe, stare, niepotrzebne już niebieskie jeansy. Mimo to bawił się świetnie i mimo braków w kamuflażu nie był mięsem armatnim.

Kamizelka jest przydatna gdy ma się co w niej nosić. Ty zaczynając przygodę będziesz miał jeden magazynek w replice, wodę czy bułkę będziesz mógł zostawiać na respie - na małych strzelankach będziesz tam dostatecznie często by nie paść z głodu. Ewentualnie możesz to próbować upchnąć po kieszeniach.

A moge wziazc stary zwykły plecak ? jest on na szczescie bardzo maly.... jedyny problem to jego kolor bo jest niebieski co rzuca się w oczy. Ale może uda mi sie go jakoś zmodyfikować ;)

Można zawsze zaimprowizować kamizelkę (zwłaszcza fajnie wygląda do AK) z worków do masek przeciwgazowych. Kosztują grosze, a wychodzi z nich całkiem przyjemny zestaw, idzie się spakować nawet na większą wyprawę ( http://hindus.pl/reko/stalkers/rubieze-29-10-11/images/bw/Untitled-25.jpg po lewej stronie, same worki po maskach, można często dostać za grosze ).

Na "partyzanta" można naprawdę za grosze się wystylizować i na pewno będzie to lepsze niż kupno chińskiego tandetnego badziewia.