Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Porady dla początkującego

Recommended Posts

Witajcie. Jako że zainteresowała mnie ostatnio tematyka ASG postanowiłem poważnie myśleć nad rozpoczęciem tej zabawy. Mam na początek kilka pytań:

- jaki rodzaj broni będzie najodpowiedniejszy w budynkach? Osobiście najbardziej przekonywują mnie pistolety, jednak proszę o konkretne modele

-znajdę pistolet full metal z >350fps do 600zł?

-broń elektryczna będzie najodpowiedniejsza?

-jaki zasięg potrzebuję do walki w budynkach?

-i czysto z ciekawości: jak sobie walne z niewielkiej odległości w niazakryte niczym ciało, to zaboli? xd

Co do walnięcia sobie w ciało to nie będziemy ci tutaj spojlerów robić. Załóż google a następnie poproś kolege o serie.

Co do repliki to bardziej polecane będą zwykłe repliki zamiast pistoletu, rozważ serie rk boyia lub g36 jg/boyi i ewentualnie poproś sklep o zmianę sprężyny na taką która da 350fps.

Ps. Pierwsze 2 zdania traktuj pół żartem :)

W środku RK siedzi to samo - nie ważne czy jest to RK 01, 02 itd. Nie ważne czy ma literkę W, S czy w ogóle ich nie ma. Poszczególne modele RK różnią się wyglądem i długością lufy, ale tym się nie sugeruj - replika to nie broń palna i długa lufa niewiele daje.

W Kałaszach siedzą gb v3 (tak samo w G36 i niektórych MP5), w M16 i pochodnych siedzi v2. To najpopularniejsze wersje gearboxa. V2 podobno jest mniej wytrzymały i nie nadaje się na tuningi mocowe bez odpowiednich wzmocnień.