pingwindyktator Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Witajcie. Jako że zainteresowała mnie ostatnio tematyka ASG postanowiłem poważnie myśleć nad rozpoczęciem tej zabawy. Mam na początek kilka pytań: - jaki rodzaj broni będzie najodpowiedniejszy w budynkach? Osobiście najbardziej przekonywują mnie pistolety, jednak proszę o konkretne modele -znajdę pistolet full metal z >350fps do 600zł? -broń elektryczna będzie najodpowiedniejsza? -jaki zasięg potrzebuję do walki w budynkach? -i czysto z ciekawości: jak sobie walne z niewielkiej odległości w niazakryte niczym ciało, to zaboli? xd Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 1. Pistolet na początek to kiepski pomysł. 2. Chyba tak. 3. Na początek wg mnie tak - tania w eksploatacji, najbardziej uniwersalna. 4. Zależy jakie budynki i walczysz tylko w budynkach czy też na zewnątrz. 5. Tak. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Znajdziesz spokojne, możesz sięgnąć nawet na półkę lepszych taiwańczyków jak lepiej poszukasz. AEG będzie najlepszy jako broń główna. Zależy od budynki. Zaboli taki sport. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Co do walnięcia sobie w ciało to nie będziemy ci tutaj spojlerów robić. Załóż google a następnie poproś kolege o serie. Co do repliki to bardziej polecane będą zwykłe repliki zamiast pistoletu, rozważ serie rk boyia lub g36 jg/boyi i ewentualnie poproś sklep o zmianę sprężyny na taką która da 350fps. Ps. Pierwsze 2 zdania traktuj pół żartem :) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Zaciśnij zęby i pomyśl że tych którzy dostali serię z przyłożenia, strzały w małżowine czy palce, boli bardziej ; pomaga :) Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Mój kolega kiedyś sam postrzelił się w paznokieć z przyłożenia. Nie chciał wyjawić jak głupio to zrobił ale calutki paznokieć miał czarny dość długo :) Quote Link to post Share on other sites
pingwindyktator Posted January 13, 2015 Author Report Share Posted January 13, 2015 Chyba najbardziej kręcą mnie rozgrywki czysto taktyczne, bez bezpośredniej wymiany ognia. Moglibyście wysłać konkretne linki, bo nic nie mówi mi "seria rk boyia". Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Link: http://lmgtfy.com/?q=rk+boyi Quote Link to post Share on other sites
pingwindyktator Posted January 13, 2015 Author Report Share Posted January 13, 2015 Zdaje się, że różnych wyników jest wiele. Chodzi o konkretne polecane modele do zamkniętych budynków, walki czysto taktycznej. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Wygląda to tak że cała seria kałaszy pod tytułem "rk" ma te same bebechy i inny wygląd, wybierasz najładniejszy dla siebie. Quote Link to post Share on other sites
pingwindyktator Posted January 13, 2015 Author Report Share Posted January 13, 2015 Co z gearboxem? Który będzie najodpowiedniejszy? Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Mówie że mają te same wnętrze. Quote Link to post Share on other sites
pingwindyktator Posted January 13, 2015 Author Report Share Posted January 13, 2015 Chyba poźno już, pytam ogólnie, nie nawiązując do rk. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Aaa no jeśli o to chodzi to najlepsze będą markowe, a które to jest o tym masa tematów. Chińskie są zbliżone z drobnymi różnicami o czym też są tematy w dziale technicznym. Quote Link to post Share on other sites
pingwindyktator Posted January 13, 2015 Author Report Share Posted January 13, 2015 Okej. A czy są sklepy stacjonarne oferujące możliwość wypróbowania broni? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 W środku RK siedzi to samo - nie ważne czy jest to RK 01, 02 itd. Nie ważne czy ma literkę W, S czy w ogóle ich nie ma. Poszczególne modele RK różnią się wyglądem i długością lufy, ale tym się nie sugeruj - replika to nie broń palna i długa lufa niewiele daje. W Kałaszach siedzą gb v3 (tak samo w G36 i niektórych MP5), w M16 i pochodnych siedzi v2. To najpopularniejsze wersje gearboxa. V2 podobno jest mniej wytrzymały i nie nadaje się na tuningi mocowe bez odpowiednich wzmocnień. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts