zielen Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Witam! Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda kompatybilność headsetów z replikami różnych rodzajów chełmów Fast. Posiadam replikę Fast'a w wersji Balistic High Cut i zastanawiam się czy zestaw od Z-Tactical Bowman EVO III (tyczy się to wszystkich bowmanów) będzie kompatybilny tj. czy nic nie będzie upijało i dobrze współgrało, czy będzie trzeba np. wyjąć boczne pianki itp. Zachęcam również do dyskusji na temat kompatybilności innych zestawów. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Bowman wchodzi bez problemu. Schody zaczynają się jak chcesz jeszcze upchnąć np. maskę pgaz :D Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted January 16, 2015 Author Report Share Posted January 16, 2015 Haha :D Dzięki za odpowiedz ;) Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 (edited) Zostawiam tutaj ze względu na uniwersalny tytuł tematu: https://plus.google....745276182077505 Edited January 21, 2015 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 26, 2015 Author Report Share Posted April 26, 2015 Zostawiam tutaj ze względu na uniwersalny tytuł tematu: https://plus.google....745276182077505 A to nie lepiej kupić montaż na szyny do słuchawek? :o Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 A to nie lepiej kupić montaż na szyny do słuchawek? :o Nie potrzebuję, mi to działa i jest ok, mam komfort przyległości, nie sterczą mi druty po bokach więc nie muszę kombinować mając gogle zamontowane na szyny i stówka w kieszeni. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted April 26, 2015 Author Report Share Posted April 26, 2015 Kto jak woli kto co lubi. ;) Montaż akurat ma dobry docisk a i druty nie wystają aż tak ;) Oile dobrze też pamiętam to w montażu gogli na szynach też nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
adler Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Panowie, Chciałem zakupić ten kask poniżej (X- shield fast PJ) http://gunfire.pl/product-pol-1152204746-Replika-kasku-X-Shield-FAST-PJ-oliwkowy.html ale sklepowi powiedzieli, że nie mają montażu do słuchawek aktywnych/ ochronników słuchu. W temacie fastów jestem całkiem zielony, pokłosie latania przez dłuższy czas w polskiej skorupie na głowie. :) Bardzo proszę o wskazówki jaki kask/ hełm i zestaw słuchawkowy powinienem wybrać żeby za bardzo nie martwić się montażem. Ot, kupić, złożyć, używać. Dysponuję budżetem do 600 zł za komplet (hełm + słuchawki). Z góry dzięki za okazaną pomoc. Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted June 24, 2015 Author Report Share Posted June 24, 2015 (edited) Z Fastów najlepszym wyborem byłby Emerson ale jest nie do dostania w polsce, ja mam replikę właś nie tego X-Shielda, wersje bez wywietrzników. Hełm ok jak na tą cenę, troszkę się błyszczy i czuć chińszczyzną ale po przemalowaniu wygląda nawet ok. Jeśli chodzi o Fasta to jest temat o nich, najlepiej zerkni tam. Co do zestawów słuchawkowych też jest o nich temat. Zależy jakich słuchawek czy zestawów słuchawkowyh szukasz, z aktywnych to np repliki Comtac II czy Comtac III od Z-Tactical ale podobno są średnie z pasywnych monosłuchawek są Bowmany Z-Tactical, Midland czy inne ale nie mają możliwości montażu. Jeśli chcesz montaż (do dostania na gunfire produkcji FMA) to szukaj replik Comtac lub kup oryginał od Pletora. Edited June 24, 2015 by zielen Quote Link to post Share on other sites
whiteman Posted June 27, 2015 Report Share Posted June 27, 2015 Hmm, do dostania to jest np. :http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=12627&name=EMERSON_-_Helm_FAST_Base_Jump_Helmet_-_Multicamo Pytanie czy o taki model konkretnie chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts