Maligi Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Witam, Poszukuję multitoola jako uzupełnienie mojego Victorinoxa, więc również jako EDC. Cena to max. 200zł, może przy dobrych wiatrach wzrośnie do 260zł. W oko wpadło mi kilka narzędzi Gerbera, Leathermana i Bokera. Multitoole oznaczone gwiazdką mają cenę wyższą niż 200zł, więc na razie stają się przy wyborze jako "rezerwa". Gerber: -Crucial Tool -Multi-Lock -Octane* -Grappler Multi-Plier* -Evo Tool* Leatherman: -Sidekick -Rebar* -Juice C2 StormGrey* Boker: -Magnum MaxiGrip Z góry dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Multitool = Leatherman bez dwóch zdań, ewentualnie jakiś SOG. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Mam Wingmana (Sidekick z nożyczkami zamiast piłki) i jest ok, ale w podobnej cenie wolałbym jednak Rebara. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Zdecydowanie brałbym Leathermana. Mam Skeletoola i wg. mnie jest on lepszy od multitooli za 300-400zł innych firm. Jedyną jego wadą jest brak piłki do drewna, ale da się to przeżyć. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Mam Sidekicka. Zdecydowanie daje radę. Jest o tyle fajnie rozwiązany, że nóż i piłka są dostępne bez otwierania kombinerek. Jedynie co, to pilnik mógłby być lepszy - jest nacinany w jedną stronę i łatwo zjeżdża z piłowanego elementu. Quote Link to post Share on other sites
Maligi Posted January 22, 2015 Author Report Share Posted January 22, 2015 (edited) Dzięki za pomoc. Z tych wszystkich wezmę Sidekicka lub Rebara. Btw. czy ktoś może mi powiedzieć, czy to jest oryginalny LM? Na razie posiadam tylko to zdjęcie. Cytuję sprzedawcę: "Jeśli spodobał Ci się Sidekick, to może zainteresuje Cię opcja zakupu egzemplarza unikatowego, a mianowicie z nożyczkami. To jest w zasadzie to samo co Wingman, ale jednak w "okładzinach" Sidekick'a." Edited January 23, 2015 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Z pytaniami o oryginalność to najlepiej na knivesy, ale mi to wygląda na po prostu Sidekicka z wsadzonymi nożyczkami z Wingmana. Quote Link to post Share on other sites
Maligi Posted January 23, 2015 Author Report Share Posted January 23, 2015 Dzięki za pomoc i scalenie postów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts