relativy Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Witajcie, natrafiłem na drobny problem ze stykami w jednej z replik. Była ona dość mocno tuningowana pod reakcje na spust, czyli mosfet AB, silnik HT, i mikrostyk. Ale mam następujący problem, kiedy zębatki się zatrzymają tak, że wywierają jeszcze nacisk na przerywacz, styk przy wciśnięciu spustu się zakleszcza i żeby go odblokować trzeba otwierać gb. Macie jakiś pomysł jak temu zaradzić? Jakiś czas temu replika w tej samej konfiguracji działała normalnie, a po wymianie pneumatyki zaczęła fochy stroić. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Może napiszesz co to za replika, jaki GB, jaki przerywacz i resztę szczegółów, które są raczej ważne. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted January 23, 2015 Author Report Share Posted January 23, 2015 Custom, szkielet od JG, przerywacz to jakiś stock, zębatki core, spust od M4. Reszta nie ma znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Kostka ? A przełączenie na auto i oddanie strzału jest możliwe ? Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted January 23, 2015 Author Report Share Posted January 23, 2015 Nie, trzeba odkręcić śruby z GB by się odkleszczyła. A kostka to jakiś stock, ale wcześniej z tym problemów nie było. Jutro jeszcze nad tym siądę i spróbuję jakoś temu zaradzić, ale na razie nie mam pomysłów. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Rozegnij blaszki styków tak aby spust miał większy skok do momentu zwarcia styków. Pozwoli to wykonać pełny cykl pracy gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Znalazłem problem, wyrobiła się obudowa ruchomej części styku, konkretnie ten element odpowiedzialny za współpracę z przerywaczem. Wymieniłem go i wszystko wróciło do normy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts