justa666 Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Witam, mam replikę CM039C. Repliką ma póki co bardzo mały przebieg (około 8 treningów i strzelań). Problem pojawił się dzisiaj, przy strzelaniu - jedne kulki lecą raz mocniej raz słabiej - bez znaczenia czy strzelałam ogniem ciągłym i pojedynczym. Czym to może być spowodowane? Czy czynnik temperatury (a było dziś 0 stopni Celsjusza, mógł mieć na to wpływ? Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Nie wiem jaka tam jest gumka, ale możliwe, że przy niskiej temperaturze twardnieje i to powoduje problemy. Quote Link to post Share on other sites
justa666 Posted January 24, 2015 Author Report Share Posted January 24, 2015 nawet jeśli mam hopa ustawionego na "0"? Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 sprawdź czy dysza się doszczelnia na gumce w niskich temperaturach. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 (edited) Albo zacznijmy od tego, że wpadają raz po raz do komory dwie kulki. Jeśli strzelasz na magach low zapakuj do połowy i wtedy postrzelaj. Jak na magach hi to podkręć tylko trochę, tak aby było wstanie podać z 10-15 kulek. Daj znać jakie efekty. Zakładam, że jak lecą słabiej to replika te kulki wypływa góra na 15 metrów. Edited January 24, 2015 by tred211 Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Widziałem kiedyś ten problem w jakimś kałachu cymy. Test papierka okazał sporą nieszczelność, proponuję sprawdzić. Okazało się że coś było z dyszą, tzn nie uszczelniała się dobrze z komorą. Jak możesz ślij na gwarancje, tak właśnie zrobił mój kumpel co miał tego kałacha. Quote Link to post Share on other sites
justa666 Posted January 24, 2015 Author Report Share Posted January 24, 2015 Ok, jutro przetestuje i dam znac. Gwarancje jeszcze mam wiec jeśli okaże sie ze jest wada mechaniczna to odeśle na wymianę. Już teraz bardzo dziękuje za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Wyjmij magazynek---> odwróć giwerę do góry nogami---> spójrz w gniazdo maga----> jeśli widzisz przerwę między dyszą, a końcem komory hu, to już wiesz, że powietrze przy strzale ucieka tą stroną i trzeba działać- albo musisz zmienić komorę albo zakupić dłuższą dyszę. Problem może również leżeć w gumce. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
siema84 Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Często w tej replice na głowicy tłoka na oringu jest olej zamiast smaru co powoduje podczas strzelania różne ciśnienie w cylindrze.Problem wykryty w 3 na 4 repliki. Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Hatch nie dawaj nikomu więcej dobrych rad. Tak będzie lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts