KauczuK Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Witajcie, zaczynam swoją przygodę z ASG i mam pewien problem, muszę podjąć decyzję na jakiej pozycji lepiej by mi się grało. WIem, wiem. To zależy odemnie ale sprawa wygląda następująco. Mam okazję kupić snajperkę Wella za dobrą cenę ale wiem, że żeby mieć dobrą snajperkę trzeba wydać nieco pieniędzy a jestem uczniem i nie pracuję więc nie mam stałego dochodu. Zastanawiam się też właśnie nad repliką karabinka (Na przykład G36 od Boyi). Tu jest mój problem, co sądzicie, jak postąpić? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Jaka najlepsza pozycja? To zależy od partnerki i od tego co lubicie :D. A serio-podaj budżet. Jeśli myślisz o G36 Boyca to kryształowa kula pokazuje mi że Twój budżet to 350-500PLN na replikę (bo jak rozumiem kasę na ochronę oczu, kulki i insze masz osobno). Jeśli podoba Ci się G36 to możesz Boyca rozważyć. Lepszym wyborem w tej cenie jest moim skromnym zdaniem AK produkcji Boyi (RK01W RK02), zakładając że Twój budżet podjeżdza pod 500 papierów. Jeśli jest bliżej 350 to bierz G36 Boyca albo JG. Quote Link to post Share on other sites
KauczuK Posted January 24, 2015 Author Report Share Posted January 24, 2015 Niezła ta twoja kula. Tak, ochronę oczu mam, kulki na bieżąco raczej będe kupował. Miałem "zajawkę" na snjpera lecz to jest trudna pozycja, wydaje mi się, że jako początkujący powinnienem rozeznać się przez jakiś czas w "zwykłych" replikach, czyli w karabinach. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Snajper ma głupio, jeden magazynek, siedzi w miejscu, musi oszczędzać jak ktoś jest za blisko i w dodatku prawie nic zabawy nie ma. Ja bym wział g36 Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 (edited) Snajper ma głupio, jeden magazynek, siedzi w miejscu, musi oszczędzać jak ktoś jest za blisko i w dodatku prawie nic zabawy nie ma. Ja bym wział g36 ? jeden magazynek? siedzi w miejscu? musi oszczędzać jak jest blisko? Idź graj w tetrisa lub jakiegoś mahjonga w multiplayer'ze jak masz takie głupoty pisać, może w tam ktoś uwierzy. Strzelanie do ludzi na 70 metrach i patrzenie jak nie wiedzą skąd dostali jest nudne? Faktycznie lepiej podczepić hicapa i lecieć w pierwszej linii siać kulkami które dolatują z takim opóźnieniem, że jesteś w stanie się schować jak już lecą. Kto w tym przypadku ma głupio? eh... W całej reszcie zgadzam się z Nath'em napisał wszystko co trzeba, poniżej masz linki do tematów warto przejrzeć . Edited January 24, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Jak nie masz ponad 1000zł (lub perspektyw na szybkie zdobycie takiej kasy) to nie ma się co pchać w snajperstwo bo repliki snajperskie ze sklepu są snajperskie tylko z nazwy - zasięg tych replik, ich celność jest często gorsza niż replik Kałaszy czy Giet w analogicznej cenie. Jej "trudność" jest więc dla Ciebie problemem drugorzędnym bo i tak nie masz forsy na snajperkę. Gieta będzie dobrym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
KauczuK Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Okej. Teraz kolejne pytanie Boys czy JG? Rozmyślam nad wyborem, gietka od Boys ma EBB co jest jak dla mnie tylko nie potrzebnym, baterio żrącym gadżetem a tą od JG mogę dostać w fajnej cenie i się musze zdecydować. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 (edited) ? jeden magazynek? siedzi w miejscu? musi oszczędzać jak jest blisko? Idź graj w tetrisa lub jakiegoś mahjonga w multiplayer'ze jak masz takie głupoty pisać, może w tam ktoś uwierzy. Strzelanie do ludzi na 70 metrach i patrzenie jak nie wiedzą skąd dostali jest nudne? Faktycznie lepiej podczepić hicapa i lecieć w pierwszej linii siać kulkami które dolatują z takim opóźnieniem, że jesteś w stanie się schować jak już lecą. Kto w tym przypadku ma głupio? eh... W całej reszcie zgadzam się z Nath'em napisał wszystko co trzeba, poniżej masz linki do tematów warto przejrzeć . Uwzględniałem tutaj replike poniżej 1000zł, bo pisał coś o Wellu. Oczywiście snajper dajmy za 3000 ma fajnie. I proszę, nie przenoś zastosowania replik na broń palną, piszę to samo co MarekMac. Ta snajpa od wella to nie wydaje mi się by strzelała na 70m z łatwością. Nie poradze Ci w sprawie G36, ale ja brałbym JG. Taki jest mój wybór. :D Edited January 25, 2015 by blunk Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 (edited) Okej. Teraz kolejne pytanie Boys czy JG? Rozmyślam nad wyborem, gietka od Boys ma EBB co jest jak dla mnie tylko nie potrzebnym, baterio żrącym gadżetem a tą od JG mogę dostać w fajnej cenie i się musze zdecydować. EBB nie zżera dużo więcej batki, co najwyżej może obniżyć rof, powiedzmy o 1 kulkę na sekundę. Co to znaczy fajna cena na JG? Nowe repliki są praktycznie w tej samej cenie: http://gunfire.pl/pr...638-czarna.html http://www.taiwangun...&campaign-id=19 Jest dużo tematów o BOYI vs JG. Poczytaj zdecyduj sam. Ja bym brał Boyi. EDIT: A jaki masz budżet na replikę? Edited January 25, 2015 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Okej. Teraz kolejne pytanie Boys czy JG? Rozmyślam nad wyborem, gietka od Boys ma EBB co jest jak dla mnie tylko nie potrzebnym, baterio żrącym gadżetem a tą od JG mogę dostać w fajnej cenie i się musze zdecydować. Boyi-jak serwis nie zrobi porządnego przeglądu zerowego to może być niezły bal. Zdarzają się egzemplarze złożone tak źle, że żal patrzeć. Akurat jak kupujesz nową, to żaden ból-jest gwarancja, ale używki bym za chińskiego pana nie kupił jako świeżak. Fajnie że można łatwo wymienić sprężynę na słabszą, więc niskim kosztem masz i do zielonego i w razie czego do cqb. Są w razie czego adaptery na magazynki do emki, więc odpada problem niewygodnych i dużych magazynków. No i Boyi to kopia rozwiązań firmy Ares-m. in. więcej miejsca na baterię, ładna faktura plastiku etc. JG-było do niedawna wołem roboczym, nie do zarżnięcia. Teraz żółci bracia z JG zaczęli stosować jakieś swoje patenty w gb (że niby możesz zwiększyć i zmniejszyć fps poprzez ściśnięcie jej prowadnicą, podobny patent jest L85 ICS). Starałem się zasięgnąć języka w zaprzyjaźnionym sklepie, ale tam sprzedawca mnie uraczył opowieścią, że odkąd są Mki specny za ca 600 złociszy to popyt na giety jg spadł, bo każdy chce dziś być pr0devgrusiltimdeltacommandoreconforceteamerikafakje ;). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts