val Posted August 18, 2005 Report Share Posted August 18, 2005 Krotkie pytanko. (moze i glupie ale coz...) Czy mozliwe jest przerobienie baterii mini 8.4 na 9.6, czyli dolutowanie odpowiedniej ilosci ogniw i nowe okablowanie calosci? Zastanawia mnie to, bo nie wiem czy jest sens kupowanie nowej baterii mini 9.6, jesli moge taka malym kosztem otrzymac po przerobieniu starej (czytaj te co mam, nie stara wiekiem). Dzieki, Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 18, 2005 Report Share Posted August 18, 2005 Czy mozliwe jest przerobienie baterii mini 8.4 na 9.6, czyli dolutowanie odpowiedniej ilosci ogniw i nowe okablowanie calosci? Czyli jednego ogniwa ;) Zastanawia mnie to, bo nie wiem czy jest sens kupowanie nowej baterii mini 9.6, jesli moge taka malym kosztem otrzymac po przerobieniu starej (czytaj te co mam, nie stara wiekiem). Teoretycznsamo dostawienie ogniwa jest proste. Problem w tym, że stare ogniwa są już trochę przechodzone a nowe będzie nowe. Nie powinno się łączyć ogniw w różnym stanie. Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted August 18, 2005 Report Share Posted August 18, 2005 Witam Zrobiłem coś takiego ( do MP5k ) dodałem jedno ogniwo - osoba skłądająca ( pracownik firmy Akubat ) zaleciła zamienie kolejności ogniw i tak zrobiła. Batka po dodaniu działa idalnie. Quote Link to post Share on other sites
val Posted August 18, 2005 Author Report Share Posted August 18, 2005 Jedna bateria, na ogniwach SAFT byla juz ladowana/rozladowywana okolo 20-30 razy. Moja nowsza na ogniwach SANYO, przeszla okolo 5-10 cykli ladowania/rozladowywania. Quote Link to post Share on other sites
val Posted August 20, 2005 Author Report Share Posted August 20, 2005 kurcze, te standardowe, proste ladowarki co sie dostaje w zestawie z gunem sa przystosowane do ladowania baterii 8.4 tylko? Czyli jak sobie przerobie baterie na 9.6 to czeka z kolei zakup porzadniejszej ladowarki... zycie :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts