Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ruger Mk1 Carbine czy MB03C

Recommended Posts

Nie jestem ciężki, tylko chcę zaoszczędzić trochę na okulary, bo sorry ale nie chce być jak kapitan Barbossa. A w M4 nic nie padło. Po prostu ma problem z kablami (kumpel dostał od wujka,a jego młodszy brat urwał końcówki, te plastikowe do podpięcia baterii). Gearbox działa na 100% bo był sprawdzany przed urwaniem końcówek.

Kumpel też się nie zna, ale sprawdzał ją mój znajomy, który trochę już się strzelał.

MarekMac skoro mnie tak krytykujesz to chociaż spróbuj mi wytłumaczyć, dlaczego nie brać tego i tego i dlaczego brać to.

Bo takie gadanie to nic mi nie mówi, Wszyscy piszą 500 fps !!! Strzel sobie w dupe to zobaczysz ! A nikt nie napisze, że jest regulacja mocy ! Niestety od was się nie dowiedziałem więc znalazłem filmik na taniemilitaria.pl.

Echh... Ruger to gaziak. Gaz kosztuje, a Ty chcesz oszczędzić na okularki więc zapewne dużo kasy nie masz. Będzie Cie stać na dokupowanie gazu? Podobno będziecie rzadko strzelać - czy jesteś w stanie odpuścić sobie strzelanie bo jest niska temperatura i gaz Ci, za przeproszeniem, spierdoli z repliki? Kumple będą strzelać, a Ty będziesz smutał. Po trzecie - Ruger to gaziak. Wszelkie części (w tym magazynki) i naprawy są droższe niż do elektrycznych replik (przykładowo ostatnio pisałem w innym temacie o replikach pistoletów, do elektrycznego magazynek kosztował 30zł, do gaziaka 90zł). Po czwarte, słaba celność, a po piąte kiepski zasięg. Chcesz tuningować - patrz po trzecie.

Używana eMka od kolegi. Nie chce mi się wierzyć by ktoś puszczał w świat za 100zł replikę, która nowa kosztuje 400-600zł tylko dlatego, że urwał się wtyk wart GÓRA 10zł (i to liczę już wersje elo taktyczną, pozdro dla ziomków 523, chromowano-pozłacaną). Jak kumpel jest pewny, że działa to niech zamówi wtyk, zamontuje i sprzeda Ci za te 100zł + koszt wtyków i ich ewentualnej przesyłki. Dla mnie to jednak podejrzane. To tak jakby sprzedawać sprawne auto za 1/4 ceny z salonu tylko dlatego, że się paliwo skończyło lub powietrze z jednego koła uciekło. No chyba, że ta eMka czy auto ma duży przebieg.

MP5 Galaxy to natomiast pewna replika, która po wymianie gumki (koszt około 20-30zł) będzie działać elegancko.

A teraz, idę na spacer więc będę za jakieś pół godziny do godziny.

Na rugery był szał parę lat temu jak aegi kosztowały tysiaka każdy, ale nie sądzę żeby był sens to brać. Raz że green gas, czyli koszty używania, dwa że green gas, czyli niestabilne fpsy, trzy że green gas, czyli im zimniej tym słabiej strzela. Semi only, wiec średni AEG cie zasypie jeśli nie podkręcisz mocy, ale że to green gas i ruger więc z precyzją i tak będzie ciężko, taka sprawa. Podobno niby można z tego zrobić coś sensownego, ale kto wie, na pewno trzeba nieźle pogrzebać.

Używka jak od znajomego to na twoim miejscu dałbym komuś kto się zna na replikach (nie "kumplowi który się strzela", serwisantowi) żeby sprawdził czy faktycznie łatwy do zrobienia, w najgorszym razie stracisz parę daszek za serwis i go nie kupisz, w najlepszym masz replikę za stówę.

Galaxy jest spoko, nie ustępuje specjalnie typowym kalachom czy emkom stocku

Dziękuje za odpowiedź, właśnie taka mnie interesowała. I jeszcze do M4, napisałeś, że nie wierzysz w tak małą cene tej repliki bo nowa jest 6 razy droższa. Chodzi tu o to, że kumplowi poszła płyta główna w kompie i potrzebuje kasy na zakup nowej. A, że jest on lewy z czego kolwiek z ASG ( nawet nie wie od czego jest to skrót) to powiedziałem mu, że wezme to za 100 zł, a on się zgodził bo to u niego leży i się kurzy a jemu jest kasa potrzebna. A GearBox działa to za niego samego jakieś 100 zł można wziąć.

Armatage dziękuje ci za odpowiedź. Teraz mam pytanie - Zna ktoś jakiegoś serwisanta w świętokrzyskim ? Sprawdzę tą replikę dokładniej tak jak piszecie, ale i tak pewnie kupię tego Galaxy. Dziękuje jeszcze raz wszystkim, którzy napisali coś więcej niż tylko krytykę, ale starali się pomóc :)

1) Tak na koniec, ta emka od KA jest z plastiku? Jak tak to nwm czemu w ogóle ją podlinkowałeś.

2) Co to za problem zapłacić 40zł za wysyłki w dwie strony i dać replikę do naprawy gdziekolwiek w Polsce?

3) Ruger mk1 w wersji z kolbą to nic innego jak dopłacić 130zł za plastikową kolbę trochę dłuższą aluminiową lufę i trzeszczący chwyt przedni, za koszt jednego długiego mk1 jesteś w stanie kupić 2 krótkie i bawić się w "akimbo" na 500fpsach :maniak_zle:

4) Jak piszesz, że kolega się nie zna na asg a zakładasz temat na zasadzie: "przekonajcie mnie do kupienia kupy, jakie są zalety posiadania kupy za xxx?" To kto tu się nie zna?

5)Pisząc "nie ustępuje specjalnie" kolega Armatage zapomniał wspomnieć, że to nonsens porównywać ze sobą repliki chińskie prosto z pudełka. Poza tym ja widzę różnice np 10m dość wyraźnie a o takim dystansie mówimy, nie wspominając o skupieniu.

6) Zakładam, że czytałeś poradniki, choćby te w moim opisie oraz ich rozwinięcia.

No i to chyba tyle :maniak_OK:

Edited by B3Lf öÖö (LastSniper)

No nie dogadasz się...zamów wtyki i zobacz czy działa. Kumpel bo kumpel ale oszukać może każdy. Ja też mogę powiedzieć że ten Ruger jest super snajperką i co uwierzysz ? Mimo że ludzie przede mną mówili że to gówno ? Najpierw TY sprawdź czy replika działa wtedy możesz kupić. Na forum był a raczej jest dział z serwisantami poszukaj trochę. Chcesz Cymkę 0.28 ? Poczekaj miesiąc,dwa..albo będzie promocja albo dozbierasz kasę. I patrz na strony sklepów.

Dziękuje jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi i odpuszczam sobie Rugera - drogi serwis, drogi gas, drogi tuning, drogie wszystko :D M4 dam jeszcze do obejrzenia serwisantowi, może jeszcze da się coś zrobić z tą M4, bo jak tak to nie sądze żeby naprawa była droższa niż 250 zł. Jeżeli jednak sprzęt to złom to wtedy Mp5 Galaxy, które po obejrzeniu kilku filmów bardzo mi się spodobało :) ma dobry stosunek ceny do jakości i fajnie chodzi.