Szhaman Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Witam. Jestem kompletnie zielony w ASG, ale przejrzałem kilka tematów i dowiedziałem się że dla początkującego dobrym wyborem będzie kałach CM : http://www.taiwangun.com/cm-522-cm?from=listing&campaign-id=19 ponieważ jest najtańszy (w porównaniu do innych karabinów). Jednak doczytałem się także że trzeba w nim wymienić dużo częsci aby był skuteczny (nie wiem czy to prawda). I tu prosiłbym o poradę czy kałach [CM] to broń w stylu: "postrzelaj sobie i jak się nie spodoba to masz replikę, a jak się spodoba to lepiej kupić coś z wyższej półki", czy to prawda z wymianą częsci, oraz ewentualne porady w sprawie ochrony, i udzielenie innych przydatnych informacji dla poczatkującego Z góry dziękuję :] Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Replika którą wybrałeś ma jeden wielki plus. W przeciwieństwie do niektórych plastycznych tworów ma to GB które strzela i jest nawet przyzwoite. Problemem tej repliki jest plastikowe lub wykonanie zewnętrzne (z wyjątkiem lufy która nie wiadomo czemu jest ze stali ). Ogólnie czy z tej repliki możesz być zadowolony : nawet tak. Czy jest ona opłacalna? Zdecydowanie nie. Za niewiele drożej masz repliki wykonane lepiej i mają większy potencjał tuningowy. Przykłady : RK-01 Boyi, Galaxy G.5, giety JG i Boyi. Doczytaj o tych replikach i podejmij decyzję. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 (edited) Jeżeli już musi być AK to niech będzie to przynajmniej CM 028 lub coś z RK Boyi. CM 028 w środku ma podobno to samo, co 522, ale jest choć odrobine lepiej wykonane zewnętrznie. RK Boyi stoi wyżej zewnętrznie, a wewnętrznie na podobnym poziomie. Edited February 10, 2015 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 (edited) Możesz się z nim utożsamić i przeczytać, nie zadawać więcej pytań bo wszystko tam jest ale na początek polecam linki poniżej z mojego opisu, najlepiej "poradnik maniaka" http://forum.wmasg.p...go-uzytkownika/ Edited February 10, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Szhaman Posted February 11, 2015 Author Report Share Posted February 11, 2015 Replika którą wybrałeś ma jeden wielki plus. W przeciwieństwie do niektórych plastycznych tworów ma to GB które strzela i jest nawet przyzwoite. Problemem tej repliki jest plastikowe lub wykonanie zewnętrzne (z wyjątkiem lufy która nie wiadomo czemu jest ze stali ). Ogólnie czy z tej repliki możesz być zadowolony : nawet tak. Czy jest ona opłacalna? Zdecydowanie nie. Za niewiele drożej masz repliki wykonane lepiej i mają większy potencjał tuningowy. Przykłady : RK-01 Boyi, Galaxy G.5, giety JG i Boyi. Doczytaj o tych replikach i podejmij decyzję. Znalazłem coś takiego: http://www.taiwangun.com/rk-01w-real-wood-boyi?from=listing&campaign-id=14 czy właśnie ten typ RK miałeś na myśli czy coś mniej realistycznego np. z ABS-u ? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 (edited) ^Jakiekolwiek Rk, polecam 2/3/5/7/8. Edited February 11, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Właśnie to miałem na myśli, ale jeżeli zależy ci na kasie to wybierz wersję z plastikami zamiast drewna.... A jeżeli ci przeszkadzają plastyki imitujące drewno, jak na przykład mi, to kup za grosze czarne plastiki z komisu. Quote Link to post Share on other sites
Szhaman Posted February 11, 2015 Author Report Share Posted February 11, 2015 (edited) Właśnie to miałem na myśli, ale jeżeli zależy ci na kasie to wybierz wersję z plastikami zamiast drewna.... A jeżeli ci przeszkadzają plastyki imitujące drewno, jak na przykład mi, to kup za grosze czarne plastiki z komisu. Cóż mnie też denerwuje takie "chińskie" przerabianie wszystkiego na plastik więc raczej był bym skory do wersji realistycznej. Mam jescze pytanie, jeśli wciągnie mnie świat ASG, to czy lepiej modyfikować taki RK czy wyposażyć się w coś lepszego ? Edited February 11, 2015 by Szhaman Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Wersja realistyczna: http://gunfire.pl/product-pol-1152205663-Replika-karabinka-LCKS74M-NV.html Większy jest sens tuningować replikę której body będzie w stanie ochronić nowe części. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts