Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Jestem kompletnie zielony w ASG, ale przejrzałem kilka tematów i dowiedziałem się że dla początkującego dobrym wyborem będzie kałach CM : http://www.taiwangun.com/cm-522-cm?from=listing&campaign-id=19 ponieważ jest najtańszy (w porównaniu do innych karabinów). Jednak doczytałem się także że trzeba w nim wymienić dużo częsci aby był skuteczny (nie wiem czy to prawda). I tu prosiłbym o poradę czy kałach [CM] to broń w stylu: "postrzelaj sobie i jak się nie spodoba to masz replikę, a jak się spodoba to lepiej kupić coś z wyższej półki", czy to prawda z wymianą częsci, oraz ewentualne porady w sprawie ochrony, i udzielenie innych przydatnych informacji dla poczatkującego

Z góry dziękuję :]

Replika którą wybrałeś ma jeden wielki plus. W przeciwieństwie do niektórych plastycznych tworów ma to GB które strzela i jest nawet przyzwoite. Problemem tej repliki jest plastikowe lub wykonanie zewnętrzne (z wyjątkiem lufy która nie wiadomo czemu jest ze stali ). Ogólnie czy z tej repliki możesz być zadowolony : nawet tak. Czy jest ona opłacalna? Zdecydowanie nie. Za niewiele drożej masz repliki wykonane lepiej i mają większy potencjał tuningowy.

Przykłady : RK-01 Boyi, Galaxy G.5, giety JG i Boyi.

Doczytaj o tych replikach i podejmij decyzję.

Jeżeli już musi być AK to niech będzie to przynajmniej CM 028 lub coś z RK Boyi. CM 028 w środku ma podobno to samo, co 522, ale jest choć odrobine lepiej wykonane zewnętrznie. RK Boyi stoi wyżej zewnętrznie, a wewnętrznie na podobnym poziomie.

Edited by MarekMac

Replika którą wybrałeś ma jeden wielki plus. W przeciwieństwie do niektórych plastycznych tworów ma to GB które strzela i jest nawet przyzwoite. Problemem tej repliki jest plastikowe lub wykonanie zewnętrzne (z wyjątkiem lufy która nie wiadomo czemu jest ze stali ). Ogólnie czy z tej repliki możesz być zadowolony : nawet tak. Czy jest ona opłacalna? Zdecydowanie nie. Za niewiele drożej masz repliki wykonane lepiej i mają większy potencjał tuningowy.

Przykłady : RK-01 Boyi, Galaxy G.5, giety JG i Boyi.

Doczytaj o tych replikach i podejmij decyzję.

Znalazłem coś takiego: http://www.taiwangun.com/rk-01w-real-wood-boyi?from=listing&campaign-id=14 czy właśnie ten typ RK miałeś na myśli czy coś mniej realistycznego np. z ABS-u ?

Właśnie to miałem na myśli, ale jeżeli zależy ci na kasie to wybierz wersję z plastikami zamiast drewna.... A jeżeli ci przeszkadzają plastyki imitujące drewno, jak na przykład mi, to kup za grosze czarne plastiki z komisu.

Cóż mnie też denerwuje takie "chińskie" przerabianie wszystkiego na plastik więc raczej był bym skory do wersji realistycznej. Mam jescze pytanie, jeśli wciągnie mnie świat ASG, to czy lepiej modyfikować taki RK czy wyposażyć się w coś lepszego ?

Edited by Szhaman