karol_alasz Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 (edited) O tym co leży na popychaczu w komorze hopa... To on naciska na ten brzuszek w gumce... Chyba ,że masz tak jak ja w jednej z komór, że dystanser jest zintegrowany z popychaczem -taki jeden odlew (w kształcie litery H) to wtedy nie będzie tego "gumowego" wałeczka... Nie musisz nawet komory z lufy ściągać tylko zdemontuj zębatki (komory hopa, nie gearboxa) i wyciągnij to popychadło z komory to wałeczek powinien wypaść... Edited May 9, 2015 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted May 10, 2015 Report Share Posted May 10, 2015 To ten mały wałeczek nad gumką, na tym zdjęciu. PS Mam nadzieje, że Redakcja WMASG nie pozwie mnie za "pożyczenie" zdjęcia. :F Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted May 10, 2015 Author Report Share Posted May 10, 2015 Dziękuję. Miałem to w komplecie åle nie wymieniałem. .. Dziś wymienię. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted May 11, 2015 Report Share Posted May 11, 2015 Jeśli po wymianie będzie tak samo, to spróbuj go wyjąć albo zamienić na cieńszy (tzn ma mieć mniejszą średnicę zewnętrzną). Ja ostatnio docinałem dystanser z kawałka izolacji z resztki jakiegoś przewodu. Niektórzy robią go np z wkładu od długopisu czy wykałaczki i podobno też im działa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts