globusss Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Witam :icon_smile: Jestem początkującym asgejem, do tej pory strzelałem się repliką pożyczaną od kolegi lub od brata. Przyszedł jednak czas abym kupił sobie coś swojego :icon_smile: Więc mam z tego powodu pytanie: co sądzicie o tej replice? ... czy można ją kupić gdzieś taniej, i jakich kulek do niej używać? Jeśli replika jest kiepska waszym zdaniem, prosiłbym o podsunięcie jakiejś lepszej najlepiej nie przekraczającej granicy 400 zł :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Pierwszy post i już wtopa. Wszystko jest na forum, w odpowiednich działach. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Replika jest dobra dla początkujących z budżetem 400zł. W sam raz spełni twoje oczekiwania. W replice znajduje się bardzo fajna szyna ris umożliwiająca dopięcie różnego rodzaju celowników. Według mnie jest lepsza od g36 BOYIa. Polecam Ci ją, porządna replika. Kulki 0,25g. Taniej http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-113-Karabin-Replika-JG608.html Quote Link to post Share on other sites
globusss Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 Pierwszy post i już wtopa. Wszystko jest na forum, w odpowiednich działach. Jestem nowy więc proszę o wybaczenie :v Replika jest dobra dla początkujących z budżetem 400zł. W sam raz spełni twoje oczekiwania. W replice znajduje się bardzo fajna szyna ris umożliwiająca dopięcie różnego rodzaju celowników. Według mnie jest lepsza od g36 BOYIa. Polecam Ci ją, porządna replika. Kulki 0,25g. Taniej http://www.airsoft-m...lika-JG608.html Dzięki wielkie o to mi właśnie chodziło :) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 (edited) No tak, blunk... G BOYI>JG Tylko nie pchaj się w kulki PJ, czy Rockets. Rockets platinum mogą już być. A jak już chcesz jakość za przystępną cenę, to bierz G&G, też 0.25g. Edited February 18, 2015 by EndeBeats Quote Link to post Share on other sites
globusss Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 No tak, blunk... G BOYI>JG Tylko nie pchaj się w kulki PJ, czy Rockets. Rockets platinum mogą już być. A jak już chcesz jakość za przystępną cenę, to bierz G&G, też 0.25g. A coś w tym stylu: http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-6617-Kulki-Rockets-Professional-0-25g-3000-szt-butelka.html ? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Replika jest git. Początkującym polecam poradnik z tematów przypiętych w tym dziale :icon_wink: Powinien rozjaśnić większość omawianych tu zagadnień. Link do kulek: http://gunfire.pl/product-pol-1152193714-Kulki-P-S-B-P-G-G-0-25g-1kg-pack-BB.html Quote Link to post Share on other sites
globusss Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 Dzięki za wyrozumiałość i dobre rady ;) Postaram się następnym razem dokładniej przeglądać forum :) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Spokojnie, każdy kiedyś zaczynał ;-) Jak masz więcej pytań, wal śmiało (w tym temacie). Quote Link to post Share on other sites
globusss Posted February 18, 2015 Author Report Share Posted February 18, 2015 Dowiedziałem się wszystkiego czego chciałem się dowiedzieć i jeszcze raz dzięki :D Mam nadzieję że spotkamy się kiedyś na jakimś zlocie :P Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 (edited) Na środkowej lufie za bardzo nie będzie widać różnicy, dlatego skłaniałbym się ku platinum. Moja gieta przemieliła jakoś 5500 tych kulek. Bez zacinki. Mam jeszcze połowę paczki G&G i różnicy wielkiej nie widać. Kupuję preckę i zobaczę, czy będą większe różnice. Edited February 18, 2015 by EndeBeats Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 (edited) Ja jakoś wolę JG, czyli bierzesz JG? Kulki rocketsy zwykłe raczej nie, już lepiej P&J(ostateczność, gdybyś miał tylko 15zł około na kulki :icon_razz2: lecz nie polecam Ci ich, tylko w hi-capach jak coś). Jak nie masz kasy bierz te ... jak masz troche więcej to http://www.airsoft-m...szt-czarne.html I nie zapomnij o ochronie oczu. Edited February 19, 2015 by blunk Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Za przeproszeniem, ale kuźwa. Ile razy było mówione, że pejoty to syf? A Ty jeszcze je mu polecasz... W dodatku część Twojego posta, to to samo, co napisałem ja. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 lecz nie polecam Ci ich, tylko w hi-capach jak coś) Nie widzisz, że nie polecam. Nie wiesz to się nie odzywaj. Zainwestuj w mózg. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Polecasz je, do hi-capów... Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Ewenutalnie, jak masz 0kasy to tylko w hi-capach. Tam sie nigdy nie zacięły. Panowie, starczy już tego przekomarzania się. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
globusss Posted February 22, 2015 Author Report Share Posted February 22, 2015 Nie kupuję jednak G36 od JG tylko kupiłem po rodzinie Cymę cm.042a :P A kulki to G&G ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts