Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Idealnie jasny kolimator do magniefiera.

Recommended Posts

Posted (edited)

Szukam idealnie jasnego kolimatora do magniefiera takiego jak w linku: http://www.taiwangun...&campaign-id=19 (musi z nim dobrze współpracować/pokrywać się z osią symetrii). Mój obecny kolimator eotech 552 od ACM jest strasznie ciemny (rozmywa i przyciemnia obraz w magnifierze). Co jest wartego uwagi, czy kolimatory od Tomka spełnią moje wymagania, nie musi być to koniecznie eotech 552 (byle idealnie współpracował z moim magnifierem), lepiej aby miał punkt celowniczy w postaci kropki (może jakiś aimpoint T1/T2 lub Aimpoint CompM2 od G&P?). Jeszcze jedna sprawa, mam zamiar montować go na replice KWA ERG.

Edited by Mrozoso
Posted

Niestety, idealnie jasne są tylko prawdziwe koli, a nie airsoftowe wynalazki. Jednak jest taki myk, że airsoftowa optyka z czerwoną lub zieloną tintą jest przejrzystrza od optyki pokrytej atyrefleksem w innych kolorach. Więc takim bliżej do oryginałów. Dobry jest np Aimpoint M2 G&P.

Posted (edited)

Magnifier dedykowany do Aimpointów, więc nad takowym się zastanów. W T1/T2 możesz ustawić wysokość dobierając montaż, ale on ma małe światło, to będzie przeszkadzać (zmniejszy jasność obrazu).

Generalnie jest lipa z tym rozwiązaniem w airsofcie, bo repliki są po prostu syfne (wszystkie), zarówno kolimatory jak i same magnifiery. Mówię to jako użytkownik prawdziwego Eotecha z kopią magnifiera do niego (tego z kwadratowym obrazem). Jak nałożysz słabą przepuszczalność iluś tam warst optyki w kolimatorze i magni, to się okazuje, że przeważnie nic nie widać, albo widać kiepsko, zarówno jak jest ciemno (za mało światła) jak i jasno (odbicia).

Obecnie jestem fanem kolimatorów typu docter/RMR montowanych na lunecie. Na bliższym dystansie wygodnie się celuje, ich jakość nie przeszkadza, na dalsze luneta. Ja mam taką 40mm, daje w miarę sensowną jasność.

Dobry jest np Aimpoint M2 G&P.

Potwierdzam, mam ten kolimator i jest to chyba najjaśniejsza replika kolimatora przez jaką zdarzyło mi się patrzeć.

Edited by jurrrus
Posted (edited)

Czyli chyba muszę się rozglądać za M2 od G&P (nie mam pojęcia gdzie go dostać bo wszędzie niedostępny i czy zgra mi się z tym magnifierem). Chyba że dostanę coś lepszego za 300-350zł?

Edited by Mrozoso
Posted (edited)

Dobra przekonaliście mnie :icon_smile: Teraz tylko: gdzie to kupić i czy będzie współpracował z boosterem bez żadnych alpejskich kombinacji?

Edited by Mrozoso
Posted

Ostatnio widziałem na asgshopie, jest też komis. Czy będzie współpracować z ACMem to nie wiem. Te chińskie produkty zazwyczaj nigdy nie działają w pełni bezproblemowo.