Luttek Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Ostatnio robiłem zakupy z kolegą (potem jeszcze jeden do nas dołączył) w http://www.scopeandlaser.com/ głównie dlatego że znalazły się tam rzeczy kompletnie niszowe i ciężkie do zdobycia u nas (właściwie nie do zdobycia jak mid-cap do do mojego FN FAL). Najpierw sprawdziłem czy na pewno Chińczyk ma to co pisze na stronie że ma. I dobrze zrobiłem bo nie miał. Po zamówieniu okazało się że jednak części z tego co niby ma to nie ma, poprosił zatem Pan sprzedawca żeby wybrać coś innego. No to zmieniliśmy. Czekaliśmy ponad miesiąc. Przyszła paczka, patrzę, w środku brakuje 3 midów do FAL. Był tylko 1. Piszę do Chińczyka, odezwał się po prawie 2 dniach i mówi fakt, nie wysłał bo okazało się że miał 1 w magazynie (na stronie pisał że 8 i to potwierdził). Nic ...... w międzyczasie się nie odezwał i nie poinformował że nie ma tego co zamówiłem i co wysłał. Zaproponował że dośle pozostałe jak będzie miał. O nie, tak głupi nie jestem, nie będę trzymał kasy u Chińczyka z Hongkongu nie wiem jak długo. Zażądałem zwrotu, oddał i walnął focha - nie odpisał już na pytanie kiedy przewiduje że będzie miał te midy. Paczka szła ponad miesiąc. Nie było na niej żadnej daty, sądziłem że jest gdzieś w tych krzaczkach (połowa etykiety po angielsku druga połowa w krzaczkach, tzn chińskie znaki). Specjalnie zrobiłem foto i wysłałem bratu który ma kumpla Tajwańczyka. Okazało się że na paczce nie ma żadnej daty nadania :) Z doświadczenia wiem, bo nie raz robiłem zakupy przez ebay na Dalekim Wschodzie, że HongKong Postal Service nie nawala, to po prostu Pan Patrick nadał paczkę 3 tyg po zamówieniu i to niekompletną. O czym nie poinformował. Reasumując, ostrożnie z tym sklepem. Quote Link to post Share on other sites
sqter0 Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Witam Powiem ci że jestem zaskoczony. Ja zamoawialem magazynki mid cap King Arms i w 2 tygodnie miałem je juz u siebie. Też pytałem czy napewno mają. Jak dostałem potwierdzenie to zamowiłem. Kontakt duzo lepszy jak z gunfire. Widocznie chinczyki tez maja złę dni. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 (edited) Mnie też to zaskoczyło, na razie u p. Chenga wydałem ponad 4500 USD i nigdy nie miałem problemów. Jedyny zgrzyt to czas jaki upływa od złożenia zamówienia do nadania w HK Post. Całość procesu zamyka się w max 2 tygodnie. Plusem jest przesyłanie fotek paczek z numerem trackingowym. Raz dostałem fotkę z przesyłką do innego odbiorcy, porównując numery i daty wyszło że dziennie przygotowuje ok 1000 paczek. Oczywiście mail zwrotny wyprostował pomyłkę. Dla porównania w WGC tak się sprężają że rekord to 3 dni, licząc od trafienia paczki na lotnisko HK do dostarczenia przez PP w Wawie. Oczywiście są to zwykłe przesyłki AirMail. Edited June 29, 2015 by roos Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted December 8, 2017 Report Share Posted December 8, 2017 Jak dotąd sklep na medal. Dawniej zamówiony ris do L85 wysłany w piątek w poniedziałek był w moich rękach. Jeszcze nigdy tak szybko nie otrzymałem paczki z zagranicy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts