Puloman Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 (edited) Witam, miał ktoś już do czynienia z tymi lufami? http://azteko.pl/luf...7mm-p-9883.html Coś podobnego do shs? Edited February 27, 2015 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Cena wyższa od SHS (247mm - SHS=35zł/Tornado=59zł), ale wydaje mi się, że to rebrand jak do tej pory wyszły lufy o średnicy 6.03 (jak SHS). GF sobie doliczył za napisanie opisu i naklejki na pudełku. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 A za dwa tygodnie maja być też na Azteko SHS'y.. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 ^Up- to samo w blacksword i gunfire :) Quote Link to post Share on other sites
damian6905 Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Jakiś czas temu zakupiłem 363 tornado 6,03 do scara boya. Cylinder II oczywiście jak i reszta SHS. Kulki lecą jak po sznurku, polecam te lufy. Leży jeszcze jedna do G36. Kupiłem na promocji GF 50 %. Dla mnie bomba, nic tylko brać. Quote Link to post Share on other sites
lDmKl Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Witam, odświeżę trochę temat. Czy ktoś przeprowadzał jakieś świeżutkie testy tornadowych luf? Quote Link to post Share on other sites
Nihilanth Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Nabyłem niedawno lufę Tornado 6.03 506mm i powiem ,że jak za taką cenę to świetnie, dałem koło 60.... była w promocji na Gunfire. Razem z cylindrem typu 0 i gumką Guardera przeźroczystą kulasy lecą super. Jak ktoś by się zastanawiał to można brać spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
PDexter Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Mam lufę tornado 509mm w moim G3, dorwałem za 30zł na promocji na gunfire i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony. Gumka, tak samo, jak wyżej, Guardera i kulki lecą, a lecą. Zdecydowanie warte swojej ceny (ok 100zł), nie wspominając o cenie na promocji :) Quote Link to post Share on other sites
Krolikow Posted July 25, 2017 Report Share Posted July 25, 2017 Podłącze się do tematu, myślę że pasuje tutaj. Otóż jak kolega damian6905 kupiłem lufę tornado 6,03 365mm w promocji za 50 parę złotych do m4. I tu jest pewien problem. Poskładałem wszystko i poszedłem ustawić hop up. Co się okazało kulki lecą nieznacznie w górę przy minimalnym ustawieniu a przy maksymalnym to wgl wędrują w kosmos. Rozebrałem wszystko i sprawdziłem że kulki nie przechodzą swobodnie przez lufę w miejscu otworu na gumkę hop up, to znaczy blokuję kulkę(kulka zatrzymuje się) w lufie od strony tego otwory tak że połowę kulki widać przez otwór. Wystarczy lekko popchnąć śrubokrętem i kulka dalej idzie swobodnie. W stokowej lufie takie zjawisko nie występuje. Czy to może powodować aż takie podkręcanie kulki? Czy jest to normalne w lufach precyzyjnych, czy może dostałem po prostu wadliwy towar? Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted July 25, 2017 Report Share Posted July 25, 2017 Pewnie g&g zielona? Jeśli nie to za duży dystanser podkrecajacy Quote Link to post Share on other sites
Krolikow Posted July 25, 2017 Report Share Posted July 25, 2017 Zgadza się gumka G&G zielona a dystanser stokowy okrągły. Tylko na stokowej lufie i zielonej gumce było ok. Złożyłem jeszcze raz hop up i zaglądając do środka nie zauważyłem żeby gumka wystawała przez otwór na minimalnym ustawieniu a dalej leci w górę. Dodam że wiatr podczas testów był minimalny, ale czy wiatr może podnosić kulkę do góry? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts