Koba90 Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Witam. Pytanie mam do Was. Jakie są zalety, bądź też wady, magazynków metalowych nad tymi, które wykonane zostały z tworzywa? Czy są one wytrzymalsze tylko "z zewnątrz", czy może posłużą mi też dłużej niż te z absu? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Przede wszystkim można je całkowicie rozebrać - w przeciwieństwie do plastikowych, w których najczęściej można tyko wyjąć sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Metalowe wytrzymalsze, a co do rozbieralności, miałem midy cymy, G&G, boyi i chyba SRC i wszystkie dały się rozebrać. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Mam dwa plastikowe midy od... Nie wiem, były z repliką, ale są do AK (podejrzewam, że to twory cymowskie). Jeśli da się je rozłożyć to tylko poprzez łamanie lub rozgrzanie zgrzewu. Metalowe (te, które mam) są rozkładalne więc można je czyścić, są wytrzymalsze, ale cięższe od plastików. Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted March 1, 2015 Author Report Share Posted March 1, 2015 Czyli same plusy jak widzę dla metalowych. A jeszcze takie pytanko, co to są za "linki", które się wciąga tak jakby u dołu maga? Wygląda to jakby naciąganie czegoś, nie wiem sam jak to opisać. Quote Link to post Share on other sites
PUMPA Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 @koba90 Linka działa tak samo jak podkręcanie hi capa przez zębatke u spodu magazynka, lecz jest to wygodniejsze ale nadal hicap :D Quote Link to post Share on other sites
cinollozowski Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Ja mam polimerowe pmagi m4 G&G midy 120bb, są lekkie, w 100% rozkładalne i można sobie wymieniać kolory obudów :D Konstrukcja jest masywna i zrobiona tak, że w zasadzie można nimi rzucać i nic nie powinno się popsuć. Także różnica zależy głównie od modelu i jakości a nie od materiału z jakiego jest zrobiony ;) Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted March 11, 2015 Author Report Share Posted March 11, 2015 Cinollozowski - jesteś w stanie podać jakieś namiary na te magi? Czy mid capy mają te kółeczka czasami do podkręcania bb? Quote Link to post Share on other sites
cinollozowski Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 (edited) Nie słyszałem o podkręcanych midach nigdy, ale nie siedze w asg zbyt długo. A co do namiarów, chodzi mi o takie magazynki: http://gunfire.pl/pr...-sztuk-tan.html Niestety kupiłem paczke x5 razem z repliką (też od G&G) i od tamtej pory są niedostępne :/ Niby Gunfire to główny dystrybutor w PL więc chyba u nich będą najszybciej. Teoretycznie produkują je w 4 wersjach kolorystycznych: 1-tan 2-czarne 3-tan z czarną stopką 4-czarne ze stopką tan Ale tak jak pisałem, są roskładalne o ile się nie myle jak prawdziwy Pmag (zdejmujesz stopkę, zsuwasz obudowe i masz środek, który się rozkręca) więc można sobie mdz nimi stopki np wymieniać itp itd bla bla bla. Wade mają taką, że mają jako nowe sprężyny mocne i jak się je załaduje do pełna a replika ma jakieś pole do ruszania się komory HU to ją przesuwa siłą nacisku kulek i kilka pierwszych kulek leci do dupy, ale podobno większość midów tak ma i jak replika jest porządnie złożona i komora nie ma gdzie się ruszyć to nic się nie dzieje. Można też zamiast 120bb załadować np 90 i jest gitara. Fajna rzecz to mają taki dzyndzel, który dopycha kulki do komory do ostatniej, więc wystrzelisz wszystkie i nic nie ma prawa zostać w magazynku :icon_wink: Tutaj są dostępne: http://azteko.pl/gg-...tan-p-8254.html Edited March 11, 2015 by cinollozowski Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Czy mid capy mają te kółeczka czasami do podkręcania bb? Nie mają. Tylko w hi-capie jest kółeczko (lub sznureczek) do nakręcania. Wynika to z budowy. W hi-capie masz komorę w której leżą kulki i za pomocą zębatki są przekazywane do rurki, którą wędrują do repliki. W midach, lowach i realach jest tylko rurka, a kulki są popychane przy pomocy sprężyny więc jakikolwiek mechanizm do podkręcania jest niepotrzebny. Quote Link to post Share on other sites
Koba90 Posted March 11, 2015 Author Report Share Posted March 11, 2015 Cinollozowski, znalazłem je na eBayu. Czarne ze stopką tan. Dzięki za propozycję. MarekMac, dzięki za odpowiedź. Pytałem ponieważ TE wyglądały jakby jednak miały pokrętło na stopce. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts