Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynki a magazynki

Recommended Posts

Mam dwa plastikowe midy od... Nie wiem, były z repliką, ale są do AK (podejrzewam, że to twory cymowskie). Jeśli da się je rozłożyć to tylko poprzez łamanie lub rozgrzanie zgrzewu. Metalowe (te, które mam) są rozkładalne więc można je czyścić, są wytrzymalsze, ale cięższe od plastików.

Ja mam polimerowe pmagi m4 G&G midy 120bb, są lekkie, w 100% rozkładalne i można sobie wymieniać kolory obudów :D Konstrukcja jest masywna i zrobiona tak, że w zasadzie można nimi rzucać i nic nie powinno się popsuć. Także różnica zależy głównie od modelu i jakości a nie od materiału z jakiego jest zrobiony ;)

Nie słyszałem o podkręcanych midach nigdy, ale nie siedze w asg zbyt długo. A co do namiarów, chodzi mi o takie magazynki:

http://gunfire.pl/pr...-sztuk-tan.html

Niestety kupiłem paczke x5 razem z repliką (też od G&G) i od tamtej pory są niedostępne :/ Niby Gunfire to główny dystrybutor w PL więc chyba u nich będą najszybciej. Teoretycznie produkują je w 4 wersjach kolorystycznych:

1-tan

2-czarne

3-tan z czarną stopką

4-czarne ze stopką tan

Ale tak jak pisałem, są roskładalne o ile się nie myle jak prawdziwy Pmag (zdejmujesz stopkę, zsuwasz obudowe i masz środek, który się rozkręca) więc można sobie mdz nimi stopki np wymieniać itp itd bla bla bla.

Wade mają taką, że mają jako nowe sprężyny mocne i jak się je załaduje do pełna a replika ma jakieś pole do ruszania się komory HU to ją przesuwa siłą nacisku kulek i kilka pierwszych kulek leci do dupy, ale podobno większość midów tak ma i jak replika jest porządnie złożona i komora nie ma gdzie się ruszyć to nic się nie dzieje. Można też zamiast 120bb załadować np 90 i jest gitara. Fajna rzecz to mają taki dzyndzel, który dopycha kulki do komory do ostatniej, więc wystrzelisz wszystkie i nic nie ma prawa zostać w magazynku :icon_wink:

Tutaj są dostępne:

http://azteko.pl/gg-...tan-p-8254.html

Edited by cinollozowski

Czy mid capy mają te kółeczka czasami do podkręcania bb?

Nie mają. Tylko w hi-capie jest kółeczko (lub sznureczek) do nakręcania. Wynika to z budowy. W hi-capie masz komorę w której leżą kulki i za pomocą zębatki są przekazywane do rurki, którą wędrują do repliki. W midach, lowach i realach jest tylko rurka, a kulki są popychane przy pomocy sprężyny więc jakikolwiek mechanizm do podkręcania jest niepotrzebny.