Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Mam dziwny problem z dyszą w scarze. (gb v2) Otóż gdy zaczynam strzelać z repliki to po 6/7 strzałach dysza się blokuje i przestaje się ruszać. Co parę pustych strzałów odblokuje się na dwa/trzy strzały. Co za tym idzie kulki blokują się w lufie i nie wylatują. Jest to problem związany z dyszą czy jej popychaczem? Replika jest po tuningu. Z góry dzięki za pomoc.

I na czym polegał tuning...

Bo jak między innymi była wymiana popychacza, no to ...wiadomo.

Jak wymiana komory , no to... wiadomo.

A jak wymiana dyszy , to też ...wiadomo.

Jak nie za szeroki popychacz i się blokuje w gearboxie to może dysza blokuje się w komorze (czy to dysza za szeroka albo komora za wąska).

Czy aby na pewno dysza się nie rusza? A nie przypadkiem gumka podwija i kulka zostaje wystrzelona dopiero przy którymś tam strzale? Spróbuj jeszcze raz zmontować lufę z gumka w komorze. Pilnuj aby gumka się nie pookrecala i nie ponaciagała. Przy wyciągniętej lufie itd... Sprawdź czy kulka nie ma dużych oporów przy przechodzeniu przez gumkę.

Mały opor moze być. Taki, ze jesteś w stanie kulkę wydmuchnąc silą płuc. W takim razie czeka Cię rozbiórka GB bo moze być coś źle złożone, brak smaru na rurce od dyszy, coś nie tak ze sprężynką od popychacza (na to bym stawiał)... Trochę ciężko stwierdzić nie widząc tego ;) i nie mając w ręku.

No to z gumką też jest jakiś problem... Siłą płuc nie da rady (nie pale jakby co). A wymiana popychacza i sprężynki od popychacza plus dyszy na dobrej firmy powinna od razu załatwić sprawę? Bo przy sprawdzaniu gearboxa od razu bym je mógł wymienić.

Otwórz GB i wtedy zobaczysz jak wygląda środek lub co moze być nie tak. Jakbyś miał jakiś problem lub pytania poszukaj mnie na fb(Piotr Mroczyk jak coś z Poznania jestem). Tu siedzę czasami z budów w pierwszej pracy ;) na fb łatwiej mnie złapać. Ewentualnie tam prześlij mi fotkę całości po otwarciu i moze tak coś pomogę ;)